Ko je Đorđe Đoković, najmlađi Novakov brat, biznismen i direktor KK Dubai? 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Đorđe Đoković, direktor turnira Serbia Open i najmlađi brat Novaka Đokovića, kao potpredsednik i direktor košarkaškog kluba „Dubai“ potpisao je ugovor da od naredne sezone ovaj klub postane novi član ABA lige.

Pored Đokovićevog potpisa, na ugovoru se nalazi i ime Dejana Kamenjaševića kao generalnog direktora kluba.

Dubai će u Admiral Bet ABA ligi igrati tri godine, počevši od sezone 2024/2025, a novčana ponuda kluba iz UAE iznosi 1.700.000 evra po sezoni.

Za razliku od drugog Novakovog brata Marka, koji izbegava da bude pod lupom javnosti, Đorđe je u više navrata gostovao u različitim emisijama.

U jednom gostovanju otkrio je da je trenirao tenis do 19. godine, ali da je nakon teže povrede kolena prestao da se bavi ovim sportom.

„Tada sam odlučio da želim nešto drugo da napravim od života. Oduvek sam želeo da se oprobam u drugim sferama, u biznisu konkretno. Mislio sam da će to doći kasnije, ali je došlo u dosta ranoj fazi mog života“, pričao je Đorđe Đoković u emisiji „Preživeli“.

Više puta javnost ga je targetirala da je jedan od članova porodice Đoković koji živi od Novakove slave i novca, ali je u više navrata to demantovao, podvlačeći da je oduvek vredno radio da zaradi „svaki dinar“.

U Srbiji je Đorđe Đoković poznat kao direktor turnira „Serbia open“, za koji naglašava da nije njegov primaran posao.

Kao biznismen vodi nekoliko firmi u inostranstvu u raznim industrijama, ali je i lider brojnih velikih projekata.

Kada je reč o poslovanju u Srbiji i okruženju, u više navrata mediji su ukazivali na netransparentnost prilikom organizacije turnira.

Jedan u nizu slučajeva je kada je Transparentnost Srbija ukazala na nezakonite uslove zakupa sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“, koje je mogla da ispuni samo Đokovićeva firma.

Više puta je isticao da mu je košarka jedan od omiljenih sportova i krajem prethodne godine nagovestio da već neko vreme radi na velikom projektu.

Oženjen je od 2022. godine i ima sina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari