Dnevna politika koči slobodno tržište

Stručna javnost smatra da je težnja vlade Albanije da spreči prodaju svog Telekoma srpskoj kompaniji neprihvatljiva

Ostavite komentar


    1. Da su Albanci malo pametniji, oni bi prodali svoj Telekom Srbiji, pa bi i profitirali, ovako su samo ispali suprotno od pametni.

  1. Smatram sve sve ove dnevnopolitičke teme nikako ne smeju da utiču i ugrožavaju razmenu i tržište. Zbog nekih sitnijih stvari trpe obični ljudi, trpe državne ekonomije.

  2. To nije dnevna politika, ali ne treba davati sve izjave u javnost. Telekom Srbija prati svetko tržišti, a akcije Telokom Albanija su znatno opale na tržištu, zašto da ih Telekom Srbija nekupi kada može da učini da Telekom Albanija uspešno posluje, a radnici ostane na svojim radnim mestima.

  3. Slobodno trziste vazi samo za paprike i banane. Nijedna ozbiljna drzava nije luda da protok komunikacija i sve podatke koji su javni i tajni prepusti stranim firmama ni po koju cenu. Albanija ne zeli da je Srbija spijunira i kontrolise joj komunikacione tokove tim pre sto Srbiju smatraju neprijateljem. Kome nije jasno neka se cudi.

    1. Nismo mi Banana republika… Shvatices jednom kad ne pojedes bananu, ovako zivis u zabludi.

    1. Ne mora da znaci, mehanizmi globalnog trzista funkcionisu tako da ne postedjuju ni politiku, zato su promene moguce i ocekivane i kod nas.

  4. Ovakve izjave ne trebaju da imaju nikakve veze sa privredom, sa investicijama.

  5. Mudro zbori, Srbija treba da ulozi zalbu pred medjunarodnim arbitrazom, slucaj dobijen u startu!

  6. Politika i ekonomija su uvek povezane ali je bitno kako. Setite se spasavanja velikih kompanija u Micigenu od Obamine Vlade. Albanski politicari strahuju za svoj rejting isto kao sto su to radili politicari u HR i Slo. Izglea da je Srbija mnogo vise liberalna od njih.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.