Do 18 časova prijavilo se skoro 500.000 mladih za 100 evra 1Foto: Shutterstock / Younes Stiller Kraske

Od početka prijave za dobijanje drzavne pomoći u iznosu od 100 evra, do 18 časova prijavilo se oko 500.000 mladih, što je polovina onih koji imaju pravo, saopštio je danas na Instagramu ministar finansija Siniša Mali.

„To pokazuje da je u pitanju prava i dobra mera, koja pokazuje snagu naše države, kao i to da ispunjavamo obećanja“, naveo je Mali.

Ranije je Siniša Mali saopštio da se do podne za ovu pomoć prijavilo oko 250.000 mladih.

„Za prvih 12 sati od početka prijave, skoro 250.000 mladih prijavilo se za jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra, dakle četvrtina gradjana koji imaju pravo na ovu pomoć“, napisao je Mali.

U ponoć je počela prijava građana za dobijanje državne pomoći, a, prema rečima Malog, u prvom minutu se prijavilo 1.370 ljudi.

Prijave na linku idp.trezor.gov.rs.

Pravo na prijave imaju svi oni koji su do 13. januara ove godine napunili 16 godina, a nisu do tog datuma napunili 30 godina.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Siniša Mali, MBA, CFA, CAIA (@mali_sinisa)

Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor, a ministar finansija Siniša Mali je rekao juče da je proces prijavljivanja jednostavan.

„Broj lične karte, JMBG i iz opadajućeg menija birate banku u koju želite da vam se uplati taj novac. Ako nemate račun u banci birate samo banku, a mi ćemo namenski račun otvoriti u toj banci za vas i nakon toga kada država isplati 100 evra sa ličnom kartom, svojim dokumentom odete i podignete taj novac“, rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, novac će biti isplaćen 1, 2. i 3. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari