Drakslmajer neće uzeti državnu pomoć za radnike 1Drakslmajer Foto: Miroslava Pudar

Menadžment Drakslmajer Group Srbija odlučio je da se odrekne pomoći koju je Vlada Srbije namenila poslodavcima u vidu paketa poreskih olakšica i isplate pola minimalne zarade za svakog zaposlenog.

Kompanija, čije sedište je u Zrenjaninu, je navela da će zarade svojim zaposlenima isplaćivati isključivo iz sopstvenih sredstava i u redovnim rokovima.

– Zarade ćemo pokriti svojim sredstvima, kao i do sada, a državnu pomoć nećemo koristiti. Zahvalni smo našim zaposlenim radnicima što su u vreme vanrednog stanja i prinudnog odmora iskazali veliki nivo strpljenja i razumevanja za poteškoće u kojima se poslodavac našao usled pandemije koronavirusa. Radujemo se početku rada za našeg nemačkog premijum klijenta i ponovnom susretu sa našim zaposlenima u proizvodnim pogonima – rekao je generalni direktor Drakslmajer Group Srbija, Kai Mussmann.

Ova firma posluje u Zrenjaninu od 2008. godine i jedan je od najvećih poslodavaca u regionu koji trenutno zapošljava više od 5.000 radnika. Tokom epidemije i vanrendog stanja ova kompanija donirala je zrenjaninskom Domu zdravlja 80 računara, kako bi lekarima olakšala rad tokom ovovg teškog perioda.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari