Drakulić: Dolazi vreme recesije, inflacije i visokih kamata 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Nakon dugog perioda trajanja epidemije korona virusa pred nama je vreme recesije i inflacije kao i visokih kamata – rekao je sinoć Zoran Drakulić, predsednik Srpskog poslovnog kluba “Privrednik” na tradicionalnom prijemu te organizacije koja okuplja poslodavce.

Prema njegovim rečima, nastupa vreme u kojem ćemo morati da se suočimo sa “neverovatnim cenama energije, posebno struje i gasa kao i rekordnim cenama hrane i đubriva”.

– Nažalost u našoj zemlji nema promena, najvažniji resursi su u rukama nestručnih ljudi, što se najgore pokazalo na primeru EPS-a, u vreme kada cene struje divljaju na tržištu. Rudna bogatstva su u rukama stranaca sa najnižim rudnim rentama na svetu. Nalazimo se u vremenu kada nismo okupili najumnije ljude koji bi napravili strategiju ekonomije Srbije – istakao je Drakulić.

On je članovima Srpskog poslovnog kluba “Privrednik” čestitao 20 godina rada udruženja i poželeo im da “kao i do sada uspešno posluju, zapošljavaju najbolje u Srbiji i da čuvaju svoje zaposlene i da ih dobro plaćaju”.

Pored članova kluba sinoćnjem prijemu prisustvovali su i predstavnici Vlade Srbije, domaćih i stranih kompanija, državnih institucija, diplomatskih misija, zvanica iz sveta kulture i nauke, sporta i medija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari