Država kasni s uplatom premija, proizvođači mleka pred bankrotom

Iako se mleko u radnjama prodaje za 90 dinara i više, stočari dobijaju tek 30 dinara po litri

Ostavite komentar


  1. Dok su u vreme Tadica subvencije u ukupnom iznosu bile minimum 7 puta vece od sadasnjih poljoprivrednici su neprekidno blokirali saobracaj po Srbiji. Danas cute i trpe. Bravo za Vucica, tako treba, osiromasis, zastrasis, i mirna Backa, Srem, Banat, Sumadija, Pomoravlje, a Ariljci, malinari, nekdasnji borci protiv Tadica cute od sramote svoje.

  2. Problem je usitnjena proizvodnja.Nesloga i izostanak zadruga.U Nemačkoj i Italiji,farmeri nastupaju i plasiraju grupno.Kod nas nema sloge,niti se ulaže u edukaciju poljoprivrednika,a deklarišemo se kao poljoprivredna zemlja.Farmeri su na dnu lestvice.Onda dolaze mlekare,a na kraju trg. lanci koji najviše zarađuju i generalno diktiraju sve,jer mlekare moraju plasurati krajnji proizvod,pa onda vrše pritisak dole,kad dobiju nsmete na pregovorima.Hteli smo kapitalizam,dobili smo ga.

  3. Pa ministarstvo je jedini izvor mućki…Oni za svoj džep rade…Poljoprivrednici treba svo mleko da im isporuče pred vrata u Nemanjinu….

  4. „Prvi put od kako je Vučić na vlasti premija kasni.“ – Tako je, pa vi i dalje glasajte za njega. Meni je skratio platu za celih 300 evra, taman kolika mi je rata za stambeni kredit. I još mnogo toga što se tiče primanja. A za vas Gospodine 3000 dinara.

  5. Sto bi narodu rekli iz masinerije: Nemacka pobedjuje na svim frontovima.

  6. Bitno je da je jedan Aca Lukas “ napisao“ knjigu. To je udarna vest. A mleko. Pih, šta će nam mleko. Imaćemo dobro štivo da ćitamo. E Srbijo međ šljivama, teško tebi.

  7. Tuga u Srbiji ima dve strane, jedna je sto drzava tretira svoje seljake kao robove, oni uvek mogu da cekaju, premiju, subvenciju, uredjenje atarskog puta po sto godina, kovid pomoc sto je smesno nije ispacena dobroj vecini.
    A druga tuga je ova nasa udruzenja, gospodja Bugarski se godinama javlja samo kad „velikim“ proizvodjacima prigusti i dogori, dok smo mi mali odavno ispod 25dinara prosek niko se nije javljao.
    Mi smo od 21 grla od prosle godine ostavili samo da imamo za decu a vi gospodo uzivajte. To Vam je i cilj zajedno sa vlascu da mali „odumru“ kako bi sto vise zemlje mogli da dobijete i kompletan budzet za stocarstvo da deli Vas 200 u srbiji a ne 150.000 seljaka.
    Pazi ti to narode, nema se za premiju i stimulans genetike ali se ima za robote za muzu?! Period ispativosti kao sadnja oraha za izradu namestaja 15-30godina.
    Narode misli svojom glavom svi su oni u talu.
    Svako dobro.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.