Država može da ponudi programe ulaganja

Dijaspora kroz zadrugarstva može da pomogne oporavak nerazvijenih područja

Ostavite komentar


  1. Probali su u prošlosti ili ne tako davno ovo „epohalno“ otkriće mnogo veći i prepredeniji umovi od ove Krkobabićeve GG firme zvane PUPS i za čudo ili nažalost uspevali navlačeći dijasporce na tanak led. Ono jes’ da je naš narod naivan, lako naseda na razne fore, ali je, posebno „naše mile i drage“ preko grane muka i iskustvo naterala da se pripaze ovakvih „primamljivih“ ponuda i da ne bacaju uzalud svoj mukotrpno stečeni novac ili ušteđevinu. Šta znači da se novac umesto u ličnu potrošnju usmeri u „investicije“? Kako oni to misle? Pa „naši dragi“ što na zvanični (formalni) ili neformalni način svake godine u otadžbinu upumpaju preko 5 milijardi evra (proverljiv podatak) i ogromni deo ovog novca odlazi na ličnu potrošnju prevedeno naši ljudi od tog novca žive (preživljavaju). Da nije tog novca država bi bankrotirala, a pomenuta suma je najdirektnija strana devizna investicija, veća od svih drugih zajedno, a koje vlast prikazuje kao svoj uspeh. O odnosu vlasti i države prema svojim građanima „na privremenom radu“ tzv dijaspori nekom drugom prilikom, a i to je poodavna poznato svima. Ništa se tu nije promenilo. Penzioneri bi morali da smisle neku originalniju foru kako bi zavukli ruku u džep dijasporcima. Od ove koje nude slaba vajda.

  2. Gotovo ispravni zaljucci. Samo pogresni ljudi. Ovaj drustveni lisaj bi trebao da kuva kaficu negde u udruzenju penzionera a ne da se bavi politikom i poljoprivrednim razvojem. Dok ovakvi pricaju „dajte pare nama“ od toga nece biti nista. Skinite se vec jednom lopovi i cankolisci. Da li ce vam ikad biti dosta.

  3. „Zaokruzeni sistemi poljoprivredne proizvodnje„- odmah je uocljiv vizionarski i preduzetnicki otisak vrhunskog menadzera i poljoprivrednika gospodina Krkobabica. Nazalost u daljem tekstu nam se stavlja do znanja da nema vise ni dinara za ove vrle ideje, pa je preko potreban devizni spric nase dijaspore za dalji napredak. Do poslednjeg evra…

  4. Bravo, fenomenalno i uopšte REČENO genijalno !!!
    Akciju pokrenuti pod jenostavnim, jasnim i ubedljivim sloganom.
    NAŠE IDEJE I SAVETI A VAŠI NOVCI :-))

  5. Prevara,lprevara I samo prevara.Odete u sela 70km oko Beograda porazgovarajte sa nekim ako ga nadjete pa ce vam biti sve jasno.Cis primer usled elementarnih nepogoda opstinama u kojima je proglaseno vanredno stanj za sanaciju stete dodeljeno im je sto miliona pomoci nisu rekli cega valjda dinara.Sta je uradjeno gotovo nista,Pola se pokrade odmah od druge polovine pola dok stigne do opstina , bedna cetvrtina ostane lokalnim mocnicima da sa njom manipipulisuu.,a narod ostaje bez puteva pa ako im trebaju moraju sami da finansiraju popravku.Eto to vam je Srbija.

  6. Ja molim dijasporu da nam pomognu da skinemo sa grbače naše napaćene zemlje sve ove opskurne likove i jahače Apokalipse za našu otadžbinu. Naravno u paketu sa užom i širom familijom, kumovima, itd.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.