Država troši 700 miliona evra više nego što treba

Oštre kritike Fiskalnog saveta na račun novog paketa pomoći građanima i privredi

Ostavite komentar


  1. Pomoć ni privredi ni svim gradjanima nije uradjena selektivno po obimu krize koja ih je zahvatila.A i kod privrede gde je nekakva i selekcija radjena je uradjena nestručno i nepravedno.Ništa nije uradjenao stručno i pravedno i dalje se tako nastavlja i sve na štetu svih gradjana

  2. Zasto vlada i mali ne saslusaju savete od fiskalnog saveta? Mnogo su realni a nisu politicni, mozda je u tome zec. Ocigledno je da politicke odluke imaju veci prioritet nego ekonomske. Dokaz da ne znaju sta rade su i frilenseri kojima su poceli da razrezuje matematicki nerealne poreze i nesto sto i da neko zeli da plati ne moze, jer je matematicki ne-naplativo. To da shvate trebalo im je 4 meseca, sto znaci da oni ne rade nikakve ozbiljne analize, vec tako lupe nesto pa sta se desi. Onda su seli i smanjili parametre u jednacini da bi porezi postali naplativi. Ovo sa pomoci penzionerima je cist slihtanje za glasove jer oni nisu ugrozeni, a realno ne doprinose ekonomiji sa nekom novom vrednoscu kao sto to radi privreda. Nazalost deo privrede nije radio zbog korone, misli se na turisticki sektor, frizere i ugostitelje. Drzava je pomogla zaposlenima u neto iznosu a poslodavce i dalje tera da placajju pune doprinose i poreze iako nema posla i ne radi se. Vidi se da nema ekonomske logike. Vise bi pomogli da nisu nista trazili da se plati nego ovako.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.