Dušan Nikezić: Kupovina 24 stana bila najbolja preporuka za unapređenje u ministra 1Foto: Medija centar

Dušan Nikezić, predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde za Danas kaže da niko nije iznenađen informacijom koju je objavio Krik da je sadašnji ministar finansija Siniša Mali ipak bio vlasnik 24 stana na bugarskoj obali.

Dokumenta do kojih su novinari KRIK-a došli u sklopu međunarodnog projekta „Pandorini papiri“ dokazuju da je ministar finansija Siniša Mali bio vlasnik 24 luksuzna apartmana na bugarskom primorju. Mali je kao vlasnik dve ofšor kompanije sa Britanskih Devičanskih Ostrva kupio 23 stana, a još jedan je kupio na svoje ime.

– Mislim da niko nije iznenađen ovom informacijom i iskreno ne znam šta je gore – što se dokazalo da Siniša Mali ima 24 stana ili što je lagao da ih nema. U normalnoj državi bi još pre šest godina podneo ostavku na mesto gradonačelnika, nakon čega bi bila sprovedena istraga od strane Agencije za borbu protiv korupcije, Uprave za sprečavanje pranja novca i nadležnog Tužilaštva – navodi Nikezić.

Prema njegovim rečima, na žalost, u današnjoj Srbiji je činjenica da je neko iz Vučićevog kabineta 2013. kupio 24 luksuzna stana, očigledno bila najbolja preporuka za unapređenje u ministra finansija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari