Ekonomisti: Vučićev investicioni plan spisak lepih želja, ali bez objašnjenja kako ga finansirati

Ostavite komentar


  1. Treba se napraviti dugorocni plan,tako se zna u kom pravcu ce se razvijatinasa zemlja.Ne kao bivsi rezimi nista nisu uradili,a novac potrosen,prazna kasa.

    1. Pozivam opoziciju da prikuplja krivicno procesnu dokumentaciju o lopovluku sadasnje vlasti ciji ce celnici i svi ostali koji su imali koristi od nje odgovarati kad dodje vreme.

      1. Kako moze neko da sakuplja dokumentaciju o kradjama za druge kad se guse u dokumentaciji o svojim kradjama?

    2. A sada je ta esenesovska „kasa“ tobože puna? Ne piši bre gluposti! Od kada je SNS uzjahao vlast, dug Srbije je pre Tome Nikolića, Vučića i drugih bandita iznosio samo oko 12 milijarde -sad dug je UDVOSTRUČEN! Iznosi skoo 24 milijarde €- ako Kancelarija za javni dug Ministarstva finansija pod onim Malim ne laže! Po mišljenju stručnjaka sveukupan dug -spoljni dug države, unutrašnji dug države prema domaćim poveriocima, međusobni dugovi preduzeća- preduzećima, dug države penzionerima, privatnim licima po brojnim osnovama itd. iznosi, možda čak i preko 30 milijarde € Pa sada vidi kako će Vučić da finansira njegovu predizbornu žvaku o prvobitnih 5 do 10 milijarde investicija, danas već priča o 12 milijarde €. Svi mi znamo da je to čista laž jer bi novi dugovi satrli Srbiju. Ali lepo je za čuti kako briljantno AV laže narod -a čak ni da trepne, iako verovatno ni on sam sebi ne veruje u te predizborne šarene laže!

    3. Uz ogroman rad I trud predsednika Aleksandra Vucica nasa ekonomija je biti najbolja.

  2. ‘Ajde, ‘leba ti, „uštini“ još malo od tih 12 mlrd, pa vrati penzije. Da se ne cimamo po sudovima.

  3. Drug Kim Jong Vucic ima petogodišnji plan.
    Spisak lepih zelja jugokomunista ali niko to ne sme javno da kaze.
    Debela li je gvozdena zavesa i navukla su je glasila. OPET.

    1. Mislim da je plan optimističan i da obećava. Gledam optimistično, a nisam politički obojen. Nama treba vizija, ideja da ovu našu zemlju pokrenemo. Mislim da je to upravo ono što nama treba, jer je ovaj plan ustremljen ka svim bitnim pitanjima koji su ključni za našu zemlju.

      1. Spisak „bitnih pitanja koja su kljucna za nasu zemlju“ je PROGRAM.
        Kada se definisu BAR osnovne stvari, kao sto su potrebni resursi, izvori finansiranja, akcioni plan, … ETO NAMA i Plan za realizaciju programa!

        1. Ocigledno je da botovi nisu nikada ni videli neki plan, a pogotovo investicioni. Dobro je da ste pojasnili razliku, da nesto nauce.

      2. Optimizam nam je potreban, ali objektivan i realan, a ne spisak želja. Uzgred, što se On ili neko iz vlasti nije oglasio s ovim Planom pre 7 godina? Što smo, naime, protraćili jedan takav petodišnji „Plan“ u proteklom periodu ako smo imali viziju budućnosti? Makedonci (od skora Severni) imaju jednu lepu krilaticu koja glasi: ‘Miži da te lažam’ (žmuri da te lažem)!!

        1. Idi bre covece, umalo ne pogresih? Pomislio Sam da nije onaj Djuka-bizoncina, sef svih bot-kretena?

      3. Plan je ysmeren na zaduzivanje da bi se održao odgovarajuci stil zivota.
        Da li cete Vi pozajmljivati novac svom bratu da bi mogao da okreci stan, ide na more, kupi novi mobilni. Drugim recima covek ne zeli da zivi u sklafu sa nivcem koji ima nego vas muze da bi imao ono sto smatra da treba da ima.
        Da li biste mu pozajmljivali novac?
        To sam i mislio.
        Ali da znate i ovo je iz Vašeg dzepa.

      4. Tako optimistican jos i da dozivis njegovu realizaciju? Pa ovaj prevarant ni sam neveruje u takvu mogucnost? Otac lazi i bezbroj konzumenata slatke lazi?

  4. Ja koliko vidim, ovo je mišljenje jednog, eventualno dvoje ekonomista i to poprilično maliciozno i neosnovano.

  5. Tako bi trebalo da bude, nadamo se da ce biti uskoro, ima puno mesta u Srbiji gde nema kanalizacije, gradske vode, gde su ulice neasvaltirane… A i sela inace treba da zive, ne samo gradovi.

    1. Alesana, ako si zensko sto se kod vas botova-skotova nikad nezna, gnev prema Obradovicu te odaje kao tinejzjerku neostvarene ljubavi?

    1. Plan je iznudjen i uglavnom koncipiran na kanalizaciju i sl. Izgleda da „strucnjaci“ bez znanja i radnog iskustva nisu ukapirali da je Beograd na vodi zapocet na „Kenjari“, izlivu kanalizacije u Savu, a to smrdi. Sad mora da se resava taj ogroman problem, a pitanje je da li je to sada i moguce?

  6. Vučić je za proteklih 7 godina apsolutne vlasti , uvećao spoljni dug Srbije za najmanje 15 milijardi evra . Po tvrdnjama Nemačkih izvora za svoju porodicu je prisvojio najmanje 3 milijarde evra . Nekoliko milijardi je očigledno potrošio na jačanje infrastrukture svoje partije . Kada bi se barem polovina tog novca vratila u budžet republike i produktivno investiralo u projekte koji brzo donose profit , to bi moglo biti rešenje za realnu realizaciju ovih predizbornih obećanja A. Vučića .

  7. Prevara u stilu DAFIMENT BANKE I JUGOSKANDIKA.
    Prvo neka Vucic podnese racun za 20 milijardi evra,koje je potrosio u ovih 7 godina, koje cemo morati da vracamo u narednih 500 godina.

  8. Moje pesme moji snovi, bravo Vučiću, legendo bravo, rasturio si. Pocepo si sve idi do kraja mozes ti to.

    1. Nešo sad si ministar policije , ne moraš da botuješ i aca ti je rekao da se okaneš stare pasije, obolićeš od botulizma…

  9. Covek je objasnio i rekao sta se planira dalje. Sigurno ne prica u prazno i zna sta je i zbog cega rekao.

    1. Sve to oma da bude ko fabrika mikročipova koju su napravili, vi što verujete verovatno ste videli i kad je vrpcu seko na otvaranju.

  10. Ej botovi … ideja za vas . na pragu smo doba od PLATINE ( posle zlatnog doba ) Hvala nasem dragom i voljenom dozivotnom predsedniku ( ako se „nedaj boze “ nesto drugo ne desi )

  11. Pa isto kao i do sada – tako sto se privatne firme ucenjuju i preti im se kaznama ako nece da uzmu neki posao, a onda im se ne plati. Tako ti je u srbiji brale. Zato svi normalni polomise noge da ostanu tu, a ove koji bi da se tu usele moraju motkama da rasteruju.

  12. Kako je gospodin Ljubomir Madžar rekao, sve je to kao „svirala na vrbi“, ja bih dodao za sviranje Sebastijanu K.

    1. Za tu Sebestijanovu sviralu ce se zestoko otimaju prvorodjeni, vulin i bezbroj izopacenih iz sekte sns?

  13. Kao da ekonomisti ne znaju iz čega će se finansirati.
    Iz čega se sve ovo dosada finansira?
    Iz kredita naravno. Zadužujemo se 2 milijarde svake godine. Mi smo mrtva i bankrot zemlja koja je na aparatima za disanje u vidu kredita. I ne trebaju nam velike naočare da to vidimo.
    Ali ako SNS zaduži zemlju za još 12 milijardi to je još bar milijarda njima (koliko dobijaju ovi što odobravaju kredite lešu ne bih znao) kao sekti i svako će da gricne odatle.

  14. Opozicija će svakako uvek ovako negativno komentarisati svaki projekat i plan… Beograd na vodi je isto ličio na lepe snove, pa evo postaje stvarnost! Treba raditi gospodo… imali ste i vi šansu pa ste je prokockali. Nemojte samo filozofirati već i sami zasucite rukave!

    1. sto je cekao 7 godina ? sada da mu verujemo a 7 godina je proslo u obogacivanju naprednjaka i njihovih uvlakaca a svi ostali tutanj iz srbije.

    2. G-djo Teodora, pre 18 meseci je stigao upit iz Eu u Poresku sluzbu i sluzbu finansijske kontrole da se proveri poreklo novca za Beograd na vodi. Zahtev jos uvek stoji u fioci, sta mislite zasto?
      Uzgred, Vama nije interesantno što je neko rušio Sava Malu u sred noći i ubio čoveka i dan danas se ne zna zato sto istraga nije pokrenuta. Ubijen covek a istraga nije pokrenuta. Ne želim da se to desi čak ni Vama. Uzgred, da li znate da iz zavrsenih zgrada Bgd na vodi 24h dnevno izbacuju vodu iz podruma. Ali ne za racun stanara nego Vas i mene. Vama prijaju magareće uši? Meni ne.

  15. Postovani ekonomisti treba vam pomoci u jednom. Da li je moguce da vi sve do sada niste ukapirali da se Vucic prilikom davanja tih obecanja i najava sustinski dobro zabavlja i zafrkava. On to radi sa lakocom kao sto slaze a da ne trepne. Takav mu je habitus, metabolizam. Dakle prestanite da se primate kao saucesce na njegove nebuloze i baronisanja. Ne uzimajte to toliko k srcu i za ozbiljno.

    1. Joso,Jozo…ili kako već,pametan si ti kada si uspeo da ovog pročitaš,e jesi im svima lepo objasnio kakav nam je vođa,ma strašno al,vas sve prevesla kao,mlade majmune.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.