EON prisutan na 1,5 miliona uređaja 1

EON, nagrađivana TV platforma, koja je zauvek promenila iskustvo gledanja televizije kod nas i na još šest tržišta Jugoistočne Evrope, i kroz NetTV Plus platformu i celog sveta, bila je tema prvog dana NEM    Dubrovnik    2021, najvažnijeg događaja o TV trendovima u CEE regionu. 

Zahvaljujući stalnom razvoju EON-a, revolucionarne TV platforme koja se svakodnevno konzumira na više od 1,5 miliona uređaja u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj, a do kraja godine i u Grčkoj, dostupan je gotovo celokupan sadržaj na zahtev na svakom uređaju, bilo kada, bilo gde, i to potpuno personalizovano.

„EON platforma, koja se 2017. pojavila kao jedna od najnaprednijih TV platformi u regionu, svakoga dana procesuira više od 50.000 video asseta, i konzumira se kroz više od 1,5 miliona uređaja.

Korisnicima donosi mogućnost gledanja sadržaja na nekoliko uređaja, bilo gde i preko bilo kojeg internet provajdera. Takođe, nudi im i mogućnost otvaranja profila i personalizovanih preporuka, posebnog okruženje za decu kroz EON KIDS, kao i Sports Mode vidžeta,“ kaže Srđan Đurđević, CEO inovativnog razvojnog centra United Cloud.

EON je servisna TV platforma, koja omogućava gledanje televizije na svim uređajima – televizoru, telefonu, tabletu i računaru, bilo gde i bilo kada i to potpuno personalizovano.

Celokupan sadržaj putem EON platforme dostupan je i do 7 dana unazad, na svim uređajima, uz preporuku sadržaja prema navikama korisnika. Baš zato, EON Smart Box se slobodno može nazvati kućnom konzolom za zabavu.

„Pojavom Google Android TV ekosistema, operatorima i razvojnim centrima je dat u ruke operativni sistem sa mnoštvom mogućnosti koje izlaze iz samog TV domena. Tako u okviru EON TV platforme imamo pojavu kompletnog App store-a na kojem se nalazi više od 5.000 aplikacija, kao i Gaming segmenta.

Takođe, korisnicima se omogućilo da kroz isti uređaj mogu konzumirati sopstveni privatni sadržaj, fotografije, audio, video, kao i da upravljaju svojim Smart Home uređajima i TV sadržajem putem Google assistant-a i glasovne pretrage, “ dodaje Srđan.

On najavljuje da se u United Cloud-u radi na još naprednijim rešenjima koja će EON TV doneti korisnicima.

„Naši razvojni timovi trenutno rade na kreiranju jedinstvenog UX-a koji bi išao kroz jedan uređaj, jednu aplikaciju i jednu pretplatu. Želimo da sve dostupne 3rd party aplikacije integrišemo kroz EON UI i EON Smart Box, kako bi korisnici na jednom mestu kroz jedinstveno korisničko iskustvo, pretrage i otkrivanje novog contenta dolazili do željenih sadržaja.“

Jedan od zaključaka panela je da EON TV platforma United Grupe postavlja standarde kada je reč o vrhunskom korisničkom iskustvu u regionu i doprinosi razvoju u oblasti multimedije i načina konzumiranja sadržaja.

Telekomunikacijski servisi su postali izuzetno važan deo života svih nas, i zbog toga se veoma brzo razvijaju. United Grupa je zajedno sa United Cloud-om prva uvodila inovacije u televiziji i internetu kod nas i prvi su doneli budućnost personalizovane televizije.

Sve brže se menja tehnologija u korist ličnog doživljaja korisnika, a United Cloud tu budućnost donosi, zaključak je prvog dana NEM Dubrovinik 2021.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari