ER SRBIJAfoto BETAPHOTO/Air Serbia

Nacionalni avio prevoznici Srbije i Turske, Er Srbija i Turkiš erlajns, najavili su dodatno unapređenje komercijalne saradnje novim Memorandumom o razumevanju, koji je zvanično potpisan u Dohi tokom 78. godišnje generalne skupštine IATA, u prisustvu generalnih direktora dve avio-kompanije – Bilala Ekšija i Jiržija Mareka, objavio je regionalni poslovni portal SEEbiz.

Turkiš erlajns i Er Srbija će nastaviti da istražuju dalje mogućnosti komercijalne saradnje, što bi moglo da dovede i do zajedničkog ulaganja, kako bi obe kompanije ponudile konkurentnije i isplativije avio-usluge između dve zemlje, poboljšale kvalitet usluga koje se trenutno nude, ali i proširile ponudu i benefite za sve putnike.

U sklopu proširenja saradnje, počev od jula, Er Srbija će uvesti dodatne letove na liniji Beograd-Istanbul, kojih će biti 10 nedeljno, dok će Turkiš erlajns raspoređivati širokotrupne avione na toj ruti dva puta nedeljno. U okviru Memoranduma o razumevanju, kompanije će pregovarati o jačanju postojeće saradnje u oblasti kod-šer partnerstva, kargo operacija i programa lojalnosti za putnike koji često lete (Frequent Flyer Program), dok će razvijati opcije saradnje u putničkim salonima u svojim mrežama.

Dve avio-kompanije su kroz dosadašnju saradnju usvojile i više puta unapređivale kod-šer sporazum za letove do destinacija u okviru mreža Er Srbije i Turkiš erlajnsa. Zajednički letovi nude brze i praktične konekcije za putnike koji putuju iz Istanbula, najvećeg grada u Turskoj i značajnog čvorišta avio-saobraćaja u regionu, do Beograda i dalje, kao i za putnike koji putuju iz srpske prestonice do Istanbula i dalje. Pored toga, Er Srbija je dodala svoj JU kod na letove Anadolu džeta, podružnice Turkiš erlajnsa, između turske prestonice Ankare i Beograda. U isto vreme, Turkiš erlajns dodao je svoj TK kod na letove Er Srbije između Niša i Istanbula, kao i između Kraljeva i Istanbula, time pružajući putnicima na navedenim letovima pristup globalnoj mreži Turkiš erlajnsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari