Er Srbija otvara liniju do Trsta 1Foto/Air Serbia

Današnjim letom u 18.05 sati otvara se nova linija Er Srbije ka Trstu, saopštila je ova kompanija.

Letovi na ovoj liniji ići će dva puta nedeljno, a ovo je četvrt destinacija Er Srbije u Italiji, nakon Rima, Milana i Venecije.

Inauguracioni let će biti dočekan tradicionalnim pozdravom „vodenim topovima“ na međunarodnom aerodromu Ronki dei Leđonari, koji se nalazi u blizini Trsta i pokriva područje od oko pet miliona ljudi, uključujući i susednu Sloveniju, Austriju i Hrvatsku. Svečanoj ceremoniji koja će tim povodom biti upriličena prisustvovaće predstavnici Er Srbije i aerodroma.

„Raduje nas što nastavljamo širenje naše mreže jačanjem prisustva u Italiji i uvereni smo da ćemo novim letovima doprineti još boljoj povezanosti i unapređenju komercijalne i turističke aktivnosti između naše dve zemlje. Posebno nam je drago što, nakon 11 godina pauze, Beograd povezujemo sa Trstom, gradom sa brojnom srpskom dijasporom“, izjavio je Bojan Aranđelović, viši menadžer za planiranje i optimizaciju reda letenja u Er Srbiji.

Posle Trsta, Er Srbija će u narednim danima uspostaviti aviosaobraćaj do još dve destinacije u Italiji – Bolonje i Barija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari