Ernst i Jang: Muškarci spremniji za biznis 1Foto: Freeimages

Studija revizorske kuće EY „Preduzetnički barometar“ pokazala je da su muškarci skloniji ulasku u preduzetništvo od žena, a 73 odsto preduzetnika finansira poslovanje svojih kompanija isključivo iz sopstvenih finansijskih sredstava.

Prema rezultatima studije, u kojoj je učestvovalo 107 srpskih preduzetnika, može se zaključiti da su muškarci, koji su činili 79 odsto ispitanika, skloniji ulasku u preduzetništvo od žena.

Kompanije koje ovi preduzetnici vode u proseku zapošljavaju 120 ljudi, a svoje poslovanje započeli su relativno mladi – sa 30 godina u proseku. Oko 60 odsto njih koji vode brzorastuće kompanije navode da im je kompanija koju trenutno vode ujedno i prvi poslovni poduhvat, navodi se u studiji, koju prenosi Fonet.

Istraživanje je pokazalo da čak 73 odsto preduzetnika finansira poslovanje svojih kompanija isključivo iz sopstvenih finansijskih sredstava, a 65 odsto preduzetnika smatra da je potrebno javno promovisati uspešne preduzetniče priče u cilju poboljšanja imidža koji preduzetnici imaju u društvu.

Gotovo polovina najuspešnijih preduzetnika, bavi se proizvodnjom, prema rezultatima istraživanja „EY Preduzetnički barometar 2017“ koje je juče predstavljeno javnosti u Privrednoj komori Srbije, dodaje se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.