Erste Banka i nemačka razvojna banka KfW potpisali ugovor o kreditnoj liniji od 30 miliona evra 1Foto: Shutterstock/Ground Picture

Nemačka razvojna banka KfW i Erste Banka Srbija potpisale su ugovor o kreditnoj liniji u ukupnoj vrednosti od 30 miliona evra za podršku zelenim inicijativama i razvoju konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća (MMSP) i poljoprivrednih gazdinstava u ruralnim oblastima Srbije, saopšteno je danas.

Kako je navedeno, sredstva za ovaj projekat je Vlada Nemačke odobrila je Srbiji.

„Nemačka saradnja, na taj način, preko KfW-a, želi da podrži ciljeve Vlade Srbije u promovisanju zelenih investicija, kao i mikro, malih i srednjih preduzeća u ruralnim područjima“, navodi se u saopštenju.

Tranša od 10 miliona evra biće, kako je dodato, usmerena na finansiranje investicija za unapređenje efikasnosti korišćenja prirodnih resursa, recikliranje resursa i smanjenje štetnih emisija u cilju zaštite životne sredine.

Iz ove tranše, Erste Banka će odobravati kredite mikro, malim i srednjim preduzećima, poljoprivrednim gazdinstvima i lokalnim samoupravama, koji po uspešnom završetku projekta imaju mogućnost da ostvare pravo na bespovratna sredstva u vrednosti od 10 odsto iznosa kredita, saopšteno je.

Zatim se dodaje da je druga tranša, u vrednosti od 20 miliona evra, namenjena za različite vidove investicija u jačanje konkurentnosti ruralnih sredina, takođe kroz kreditiranje mikro, malih i srednjih preduzeća i poljoprivrednih gazdinstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari