Evropska unija će sa 30 miliona evra učestvovati u podsticanju lokalnog razvoja u Srbiji 1Foto: EPA-EFE/ STEPHANIE LECOCQ

Evropska unija će sa 30 miliona evra, tokom naredne tri godine, učestvovati u podsticanju lokalnog razvoja u Srbiji, rečeno je danas prilikom predstavljanja Programa EU PRO Plus.

Sredstva iz tog programa će, kako je navedeno, moći da koriste građani iz 99 opština u Šumadiji, zapadnoj, istočnoj i južnoj Srbiji.

Cilj programa je poboljšanje kvaliteta života ljudi, uz zagovaranje transparentnosti, odgovornosti, očuvanja životne sredine, društveno odgovornog ponašanja.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović je izjavila da je Srbija pokazala da ume da na transparentan način koristi fondove EU.

Joksimović je zaintersovane pozvala da pripreme projekte za jačanje lokalnog ekonomskog razvoja.

Sa EU radimo na pobedi nad pandemijom virusa korona, ali i na ravnomernom ekonomskom razvoju i poboljšanju boljeg životnog standarda svakog građanina Srbije, rekla je ministarka Joksimović.

Šef Delegacije EU u Beogradu Sem Fabrici naveo je da je za proteklih 10 godina Unija već sprovela tri programa na jugu Srbije.

Prema Fabricijevim rečima, EU PRO Plus zato predstavlja nastavak uspešne inicijative.

U sprovođenju programa učestvuje i Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari