Fabrika otvorena za nove radnike 1Foto: Grad Šabac

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović sastao sa Ahmedom Bedevijem, novim generalnim direktorom japanske Kompanije „Jazaki“, koja posluje u Šapcu i zapošljava, za sada, blizu 1.500 radnika.

Gradonačelnik je poželeo dobrodošlicu novom direktoru, koji je došao iz Maroka, gde je bio generalni direktor kompanije „Jazaki“ za ovu zemlju. Zelenović je izrazio zadovoljstvo zbog saznanja da će japanska kompanija otvoriti nova radna mesta i zaposliti dodatan broj Šapčana. Fabrika „Jazaki“ zvanično je otvorena prošle godine u Šapcu i jedna je od najvećih grinfild investicija u Srbiji.

Ova fabrika jedna je od retkih u Srbiji koja aktivno traži nove radnike, organizuje razgovore sa meštanima pojedinih sela, a takođe omogućava stručno usavršavanje. Fabrika posluje u okviru severozapadne radne zone, najveće u Srbiji koja se prostire na 600 hektara, od čega je 200 hektara u režimu slobodne zone. Za poslednje četiri godine u Šapcu je zaposleno oko četiri hiljade radnika, i prvi put posle nekoliko decenija na birou rada je manje od 8.500 nezaposlenih, odnosno oko osam odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari