Fabrika vode u Zrenjaninu negirala nalaze JKP 'Vodovod i kanalizacija' o svom radu 1Foto: M.P.

Fabrika vode u Zrenjaninu je danas negirala navode iz prošlonedeljnog izveštaja JKP „Vodovod i kanalizacija“ u kojeme piše da ta fabrika ne ispunjava nijedan od 34 tehnička uslova.

„Navodi da Fabrika nije ispunila nijedan uslov, nisu tačni“ saopštila je njena uprava i dokumente kojima potvrđuje svoje navode – „dokaze o ispunjenosti tehničkih uslova“, dostavila večeras medijima.

Pošto se po saopštenju „Vodovoda“ stvara utisak da Fabrika nije davala vodu u skladu s Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće, Fabrika je saopštila da „Vodovod i kanalizacija“ do sada nije imao „zvaničnih primedbi na kvalitet vode koja izlazi iz postrojenja“. U prilog tome se navodi da je to JKP redovno plaćalo Fabrici usluge prečišćavanja vode.

Odbačen je i navod komisije tog JKP da Fabrika ne obavlja dezinfekciju vode na predviđen način, te se ukazuje da to čine natrijum-hipohloritom koji koristi i samo JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Fabrika vode je odbacila i navod komisije „Vodovoda i kanalizacije“ o tome da nema priključak na atmosfersku kanalizaciju i navela potvrdu od februara prošle godine u kojoj piše da je postrojenje priključeno na to.

Fabrika vode je saopštila da uprkos urgiranju nije dobila na uvid izveštaj JKP „Vodovod i kanalizacija“ grada Zrenjanina u kojem je 17 godina zabranjena upotreba za piće vode iz vodovoda, te je odlučila da odgovori na obaveštenje koje je o tome prošlog petka objavljeno na zvaničnom sajtu tog JKP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari