Fiskalna konsolidacija i privredni rast

Dejan Šoškić, profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Dobro bi bilo da nam uvaženi profesor odgovori kako to da su kreatori privatizacije i perjanice bankarskog sektora danas, glavni učesnici foruma na Kopaoniku.

  2. Znači treba nam mnogo više investicija da bismo se pokrenuli iz gliba u koji smo zapali.
    Znači da je Đilas pobedio i ispunio predizborna obećanja, koja iznose „samo“ 16% (čitaj 25) budžeta grada, pojeo bi koju godinu od neophodnog razvoja.

  3. Ovo na čemu fokusira izlaganje g. Šoškić isto to sadržajno izlaže g. Petrović, pred. Fiskalnog saveta. To što su im izlaganja slična, dopunjajuca, govori o dobroj dijagnozi stanja u ekonomiji i poklapanju i preklapanju u izboru terapije, odnosno perspektiva naše ekonomije sa dobrom harmonijom očekivanuh kratkorocnih i dugoročnih održivih izbora. Još nismo ‘sazreli’ za istrajan konzistentan i konsekventan rad jer je u Srbiji političarima stalo do dnevnih, efemernih, političkih koristi.Princip: sve, odmah, za dnevnu upotrebu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.