„Gorenje” otvara treću fabriku u Valjevu: Svečanosti prisustvuje i Ana Brnabić, nezvanično saznaju Kolubarske 1Foto: Kolubarske.rs

 

Korporacija Hisense, u čijem sastavu posluje „Gorenje”, sutra, u četvrtak, 13. septembra otvara novu fabriku u Valjevu. Prema najavi iz kompanije, svečanosti će prisustvovati visoki zvaničnici Republike Srbije, predstavnici ambasade Narodne Republike Kine, lokalne samouprave, kompanije Hisense…, piše Portal Kolubarske.rs.

Takođe, kako kažu, Kolubarske.rs nezvanično sazaju da će svečanosti prisustvovati Ana Brnabić, premijerka Vlade Srbije.

U novi treći pogon za proizvodnju rashladnih uređaja u Valjevu uloženo je oko 40 miliona evra. Nova fabrika „Valjevo 3” locirana je pored postojeće dve na lokaciji površine 45.000 kvadratnih metara.

Proizvodna hala, magacini, restoran za zaposlene…, prostiraće se na 30.000 kvadrata, pišu Kolubarske.

Očekuje se da se, kako Kolubarske javljaju, da se u naredne tri godine u ovoj fabrici zaposli još oko 1.000 radnika.

Planirana produkcija u novom pogonu trebalo bi da iznosi 750.000 rashladnih aparata godišnje, a najavljeno je da će ukupna proizvodnja u sva tri pogona „Hisense Gorenja” do 2025. biti 1,7 miliona aparata godišnje.

„Gorenje” je od 2018. godine deo multinacionalne korporacije „Hisense”, velikog svetskog proizvođača potrošačke elektronike i kućnih aparata sa skoro 100.000 zaposlenih širom sveta. „Gorenje” u Valjevu posluje od 2006. godine i trenutno zapošljava oko 1.600 radnika, podsećaju Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari