Oduzeto gorivo država poklanja opštinama Sopot i Grocka 1Foto: Pixabay/DeltaMike

Ministar trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas da će Vlada Srbije ustupiti tri tone benzina i tri tone dizela opštini Sopot „kao deo kontinuiranog angažmana u podršci lokalnom razvoju“, saopštilo je resorno ministarstvo.

On je dodao da je Sektor tržišne inspekcije Ministarstva trgovine je kroz nedavne inspekcijske nadzore oduzeo značajne količine goriva koje će biti preusmerene gradskim opštinama Sopot i Grocka.

„Nafta i benzin biće iskorišćeni za svakodnevne aktivnosti, bilo da je reč o funkcionisanju javnog prevoza, održavanju komunalne infrastrukture ili podršci lokalnoj privredi i ljudima koji žive od poljoprivrede“, rekao je Momirović.

On je istakao da taj gest nije samo izraz podrške, već i odraz posvećenosti Vlade Srbije jačanju lokalnih zajednica širom Srbije i da predstavlja još jedan primer solidarnosti i saradnje.

„Verujem da je svaki vid podrške lokalnim zajednicama korak ka jačanju nacionalne ekonomije. Verujem u potencijal opštine Sopot i radujem se nastavku naše saradnje kako bismo zajedno ostvarili još veće uspehe u pravcu jačanja kvaliteta života građana“, rekao je Momirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari