Grad Bor konkuriše kod nadležnog ministarstva za sredstva za energetsku efikasnost 1Foto: J.B.K.

Među lokalnim samoupravama koje će subvencionisati  zamenu stolarije i uređenje fasada stambenih zgrada, kao i porodičnih kuća je grad Bor koji se prijavio na raspisani konkurs Ministarstva rudarstva i energetike za subvencionisanje povećanja energetske efikasnosti stambenih objekata.

Predviđeno je da lokalna samouprava u Boru izdvoji deset miliona dinara za ovu namenu, a isto toliko doći će iz republičkog budžeta Republika Srbija, navode nadležni.

Po završetku republičkog konkursa za lokalne samouprave ovim sredstvima biće sufinansirana polovina troškova zamene stolarije na kućama ili u stanovima, dok će drugih 50 odsto  finansirati građani koji su vlasnici objekta. 

Ovome dodajmo da je nezavisno od  konkursa Ministarstva rudarstva i energetike, Grad Bor ušao i u projekat povećanja energetske efikasnosti zgrada sa Bankom za obnovu i razvoj.

Ovim projektom predviđeno je da na 78 stambenih zgrada u Boru bude urađena spoljna izolacija, a da se ovaj kredit otplaćuje od ušteda u energiji za grejanje. Čeka se odgovor i odobrenje  nadležnog ministarstva i nakon toga će se znati da li će i kada početi radovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari