Diplomate iz zemalja Evropske unije u Srbiji, na čelu sa šefom Delegacije EU Vensanom Dežerom, u ponedeljak i utorak ,15. i 16. oktobra, boraviće u Užicu. Biće to prilika da se promovišu potencijali grada i regiona i da se dodatno podstakne saradnja sa članicama EU, ali i da Užice zatraži finansijsku podršku za važne projekte.


Dolazak diplomata je, kako je saopštila Informativna služba grada, politička poseta najvišeg nivoa koja predstavlja potvrdu odlične saradnje Užica i lokalnih institucija sa državama EU u realizaciji brojnih projekata u gradu.

– Među najznačajnijim projektima koje je EU u prethodnom periodu podržala sa oko 20 miliona evra su deponija Duboko, izgradnja toplovoda, a značajna sredstva uložena su u rekonstrukciju i opremanje zdravstvenih i obrazovnih ustanova i druge projekte – navela je ta služba.

Tokom posete članovi delegacije EU održaće svoj redovni mesečni koordinacioni sastanak, a sastaće se i sa predstavnicima lokalne samouprave i privrede Užica i regiona. Predstavnici vodećih evropskih zemalja biće informisani o projektima čija realizacija tek predstoji, poput sistema za prečišćavanje otpadnih voda, za koji je grad dobio podršku od 15 miliona evra, ali o projektima za koje se očekuje podrška, kao što su aerodrom Ponikve, integrisani univerzitet, revitalizacija pruge uskog koloseka i brojni projekti u oblasti poljoprivrede i turizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari