Gradnja nove kule na Ušću oštetila ulični asfalt 1Foto: A. G. P.

Od Brankovog mosta duž parka na Bulevaru Nikole Tesle od ponedeljka gradsko preduzeće Beograd put stavlja asfalt u smeru ka Zemunu.

I raskrsnica na početku Bulevara koja vodi ka zgradi Ušće je takođe u radovima. Na sajtu ovog preduzeća može se pronaći da je u ponedeljak počela priprema radova, a da je juče na redu bilo i asfaltiranje.

U JKP Beograd put za Danas kažu da oni na tom delu puta, u Bulevaru Nikole Tesle, tačnije od Bulevara Mihajla Pupina do Ulice Ušće izvode radove na sanaciji asfaltnih slojeva kolovoza u okviru redovnog održavanja.

„Trenutno se izvode radovi u smeru ka Zemunu, dok je za sledeću sedmicu planirana sanacija u smeru ka Brankovom mostu. Investitor je JP Putevi Beograd, a vrednost radova je oko 27 miliona dinara“, ističu za naš list u ovom beogradskom preduzeću.

Oni napominju da je saobraćaj na pomenutom delu izmenjen u skladu sa elaboratom i rešenjem izdatim od strane Sekretarijata za saobraćaj.

U JKP Beograd put kažu da na ovom konkretnom delu oni poslednjih godina nisu radili i da je najbliža lokacija na kojoj su izvođeni radovi bila zamena asfalta na Bulevaru Nikole Tesle, u delu od Trešnjinog cveta do Karađorđeve.

Pojašnjenje o tome zbog čega je bila neophodna zamena asfalta nismo dobili, međutim, upućeni kažu da je promena asfalta na tom delu puta bila neophodna jer je zbog izgradnje druge kule na Ušću asfalt oštećen.

U planu javnih nabavki Puteva Beograda, koji su finansirali ovo postavljanje asfalta, za ovu godinu za radove na asfaltiranju ulica i opštinskih puteva u glavnom gradu izdvojeno je više od dve milijarde dinara, a 50 miliona za radove na popravci oštećenja javnih saobraćajnih površina izvedenih od granitnih ploča i kocke.

Neposredno pred početak ovih radova završena je i izgradnja biciklističke staze od Milentija Popovića do Bulevara Nikole Tesle.

Taj posao je na tenderu gradske Direkcije za izgradnju u junu dobio takođe Beograd put, kao jedini ponuđač.

Cena tih radova koji su trajali nešto više od dva meseca bila je 5,3 miliona dinara bez PDV-a, a prema podacima Direkcije, u otvorenom postupku javnih nabavki godinu dana ranije za isti posao koji je procenjen na pet miliona dinara nije bilo nijedne ponude.

Inače ovaj deo Novog Beograda poslednjih godina konstantno okupiraju građevinski radnici i mašine.

Rekonstrukcija Bulevara Nikole Tesle, tačnije deo od Ulice trešnjinog cveta do Maršala Tolbuhina u smeru ka Zemunu počela je novembra 2018.

Ti radovi su, kako su tada gradski zvaničnici rekli, koštali 40 miliona dinara, a bilo je neizvesno kada će se raditi i deo saobraćajnice u smeru ka starom delu Beograda.

Dve godine pre toga, 2016. uz ovaj Bulevar urađena je i pešačko-biciklistička staza, a radovi u ovom delu grada saobraćaj su ometali i prošlog leta kada je Direkcija za građevinsko zemljište radila kišnu kanalizaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari