Gradonačelnik Subotice: "Dunav osiguranje” preusmerilo sredstva JP "Subotica-trans" po ugovoru o korišćenju sredstava preventive, iz kojih je i kupljen uređaj 1Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, foto: Natalija Jakovljević/Danas

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić saopštio je da odgovorno tvrdi da je kompanija “Dunav osiguranje” preusmerila sredstva u iznosu od 997.843 dinara na račun JP “Subotica-trans” po osnovu Ugovora o korišćenju sredstava preventive koji je, uz izvod iz banke, dostavio na uvid medijima.

“Povodom netačnih navoda i insinuacija koje se pojavljuju u javnosti i tri nedelje nakon mog obraćanja na pres konferenciji, i ataka opozicionih lokalnih ‘političara u pokušaju’ na JP ‘Subotica-trans’ kroz polovične i netačne informacije, sa punom odgovornošću i danas, baš kao i tada napominjem, na osnovu dokaza i argumenata, koje sam zatražio od preduzeća i dostavljam ih u prilogu, da je tokom 2022. godine kompanija ‘Dunav osiguranje’ A.D.O. Beograd, dugogodišnji poslovni partner JP ‘Subotica-trans’ Subotica, opredelila sredstva koja je dana 22.09.2022. godine nepovratno preusmerila u iznosu od 997.843,00 dinara na račun preduzeća, a po osnovu Ugovora o korišćenju sredstava preventive”, saopštio je Bakić.

Kako je naveo, s obzirom na to da je JP “Subotica-trans” pre Ugovora o korišćenju sredstava preventive ulagalo u oblasti bezbednosti zaposlenih i vozila na putevima, tj. u preventivu i oblast protivpožarne zaštite, izvršena je refundacija dela utrošenih sredstava u prevenciju od strane kompanije “Dunav osiguranje” A.D.O. Beograd.

“Obzirom da je time ostvarena ušteda u ukupnim troškovima, kolegijum izvršnih direktora JP ‘Subotica-trans’ Subotica doneo je odluku da se nabavi tj. kupi osnovno sredstvo neophodno za rad preduzeća, kojim se u budućnosti umanjuje rizik od nastanka požara, i kao takvo jedno je od osnovnih u prevenciji”, naveo je gradonačelnik Subotice.

“Dakle, reč je o nepovratnim sredstvima koja su obezbeđena tj. odvojena od strane kompanije ‘Dunav osiguranje’ A.D.O., iz kojih je i kupljen predmetni uređaj, te je pokušaj zamene teza i igra reči kojom se služe lokalni politikanti više nego očigledan”, dodao je.

Bakić je napomenuo i da je Grad godinama svim subotičkim preduzećima bio i biće podrška, ne samo kroz subvencije, nego i kroz kontrolu njihovog rada i funkcionisanja, unapređenje usluga i uslova rada preduzeća.

“Subotička javnost, nažalost, ne može a da ne bude izložena pokušajima izvrtanja istine, pre svega zbog činjenice da je izvrtanje istine, poziv na ulicu i linč i rušenje institucija jedini način da na sebe skrenu pažnju građana, kad već ne mogu to da učine svojim programima”, zaključuje gradonačelnik Stevan Bakić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari