Opozicija i aktivisti u Subotici traže od vlasti informacije o JP Subotica - trans 1Foto: Miloš Majstorović

Dve opozicione stranke u Subotici zatražile su danas od vlasti informacije o javno-privatnom partnerstvu za Javno preduzeće (JP) „Subotica-trans“.

Uz gradske odbore stranaka Srbija Centar i Zeleno-levi front, isti zahtev, predsedniku Skupštine grada Balintu Pastoru uputila je i neformalna grupa Aktivizam Za Suboticu.

Oni od Pastora traže da objasni javnosti na osnovu čega je predlog o javno-privatnom partnerstvu za JP „Subotica-trans“ usvojen na poslednjoj sednici Skupštine grada.

Od Gradske uprave traže u zajedničkom saopštenju da transparentno i blagovremeno informiše građane o planovima za javna preduzeća i dobra.

Očekuju da Gradska uprava, kako su naveli, „na taj način spreči dalje zloupotrebe koje građani plaćaju direktno iz svog novčanika“.

Direktor JP „Subotica-trans“ Dejan Ljubisavljević je ranije izjavio da se ovo preduzeće nalazi u „izuzetno teškom stanju“ i da zbog toga ne zadovoljava potrebe građana.

Kao jedno od rešenja za njegovo spašavanje može biti uspostavljanje javno-privatnog partnerstva, rekao je Ljubisavljević na poslednjoj sednici Skupštine grada Subotice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari