Grčić (EPS): Radnici sami tražili da odu sa posla pre početka protesta 1Foto: Twitter / Milorad Grčić

Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić rekao je da je deo zaposlenih radnika koji obavljaju administrativne poslove za Površinske kopove Rudarskog basena „Kolubara“ danas tražio od direktora tog preduzeća da im omogući izlazak sa posla pre početka protesta koji predvodi smenjeni predsednik sindikata Milan Đorđević.

„Upravna zgrada Površinskih kopova RB „Kolubara“ je zgrada u kojoj se obavljaju administrativni poslovi i u njoj ne borave radnici koji učestvuju u proizvodnom procesu. Proces proizvodnje na kopovima ‘Kolubare’ odvija se normalno, bez smetnji“, naveo je Grčić u saopštenju povodom tvrdnji vođe protesta nezadovoljnih radnika Milana Đorđevića da je direktor EPS-a zaposlenima naredio da napuste radno mesto kako bi ih sprečio da učestvuju u protestu.

Đorđević je ranije danas izjavio da su radnici u Upravnoj zgradi u Baroševcu dobili naredbu da napuste radno mesto, pa su im obezbedjeni autobusi da ih odvezu do Lazarevca i Beograda, a zaposlenima u Lazarevcu da do 15 sati ne smeju da napuštaju radno mesto.

Protest je počeo oko 14 sati.

Grčić je u saopštenju naveo da su radnici tražili da napuste radno mesto pre početka protesta smenjenog predsednika sindikata radnika EPS-a Milana Đorđevića jer su „uplašeni za svoju bezbednost i plaše se potencijalnih zloupotreba“.

Istakao je da se „prema dostupnim informacijama, Đorđevićev skup odvija nedaleko od upravne zgrade, ali na otvorenom prostoru, van kopova, i niko ne sprečava zaposlene da prisustvuju bilo kakvim skupovima van radnog vremena“.

„Najvažnije je da moramo brinuti i o zahtevima radnika koji ne žele da učestvuju na takvim skupovima“, naveo je Grčić.

Dodao je da je „sve što je izgovorio Milan Đorđević notorna laž izgovorena samo zbog ličnih interesa“.

Đorđević je optužio Grčića da uplaćeni ugalj za predstojeću zimsku sezonu ne isporučuje radnicima već privatnim stovarištima, da je devet meseci isplaćivao plate manje od ugovorenih i da neracionalno troši novac tog državnog preduzeća, pa da je za kupovinu nameštaja potrošio 33 miliona evra zbog čega je sa delom radnika započeo protest prošle nedelje u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari