Grejanje na ugalj i polovnjaci kao simbol „višeg standarda“

Da li je zagađenje u Srbiji rezultat dobrog života kao što tvrdi predsednik Aleksandar Vučić

Ostavite komentar


  1. ….Zagađenje vazduha smanjuje poljoprivredne prinose, smanjuje vrednost nekretnina, tera talentovane radnike iz zemlje, a najvažniji je naravno što skraćuje život stanovništvu. ….
    Da li tera i talentovane politicare?

    1. Nazalost ne… ovo je kao da si pitao da li smrad tera prdez, a da nema prdeza ne bi bilo ni smrada, uzrocno-posledicno su povezani.

  2. Ne znam za standard ali znam da u mojoj zgradi ima još petoro novih stanara koji od ove zime lože smederevac i koriste drva i ugalj! Umesto automobila garaže im služe kao skladište za ugalj! Inače ne postoji parno grejanje ni gas! Ostali stanari se greju na struju tj. TA peći! Oblak dima i smrada uglja širi se celim krajem. Isto je i u susednim zgradama. Toliko o boljem standardu!

  3. Zasto u svim izvestajima o zagađenosti vazduha NE pominje se Kragujevac.Po prikazu AIR VISUAL ,dve lokacije u ovom gradu su najzagađenije u Srbiji(ljubicasta indikacija)

  4. Ozbiljna ozbiljna bolest.
    Čovek nije na ovoj planeti.

    Dati ga na pregled studentima II godine medicine našli bi pet bolesti i 10 poremećaja.

    Užas šta živimo, ko nas vodi i u naše ime donosi odluke, užad.

  5. Jutros sam posle dute vremena ukljucio tv Prva, kad tamo, po obicaju cuci Vucic. Mislim da nisu samo vazduh i voda zagadjenja. Tagadjena je telvizija, novine i politika. Jedini bistar izvor je Danas!

  6. Danas došao Dodik da traži pare kao poklon vođa mu obećao jer mu je to tata musliju ostavio u amanet.
    Krčmi Srbiju narod mutav.

  7. I automobile tzv.krseve koji zagadjuju ljudi ne kupuju od besa i sa losim namerama da bi zagadjivali nego od muke i zato sto ne postoje drugi nacini transporta…A noviji automobili skupi…porez…carina….cujem da ce da uvedu posebne poreze na automobile koji su stariji i vise zagadjuju.

    1. To hoce oni i te krseve sto imamo iz 1974 sto posle hitlera dosli i nekako tek sad kupili, da nam ukinu to je politika, sta sa druge zemlje ima pregradni zid mozebda dodje zagadjenje od bilo gde, nego i ovo malo sto imamo hoce da nam ukinu

  8. Prva prava afera je upravo zagađenje vazduha, sada prvi put Predsednik nije uspeo da prevesla javnost… Čak suprotno, nakačio je mnogo negativnih poena…

  9. Za početak da sprečimo mentalno zagađenje, kojim ovaj covek truje naciju 7/24, dan i noć.

  10. Meni je i dalje fascinantno do koje mere je ljudima ovde, zapravo, sasvim svejedno da li je vazduh koji dišu zagađen ili nije. Nikome ne pada na pamet da zatraži da škole obezbede maske za mališane, nikome na pada na pamet da postavi automatizovane merače zagađenosti, ne, ne, takve stvari nisu bitne. Ali zato je bitno dovikivanje preko seoskog plota. Samo je jedan komentar smislen, onaj u kome se pominje kako je u Srbiji nakaradno shvatanje kvaliteta života.

    1. Zagađenje vazduha nije nešto povodom čega se treba tužakati kao u osnovnoj školi: „komentar“ o stanarima koji se greju na ugalj. Isto tako, nema vajde ni od večitog prebacivanja političarima da su krivi za sve. Smešno kada vi sa olimpske visine svoje potpuno uvrnute pasivnosti i još uvrnutijeg nerada i najuvrnutijeg „rada“ („rada“ loše ili gore organizovanog, uzaludnog u gotovo svakom pogledu) prebacujete svoju krivicu kome stignete, a obično političarima. U zemlji koja se geografski nalazi gde se nalazi ovoliko neprihvatanje tekovina savremene civilizacije nije čak ni komično.

        1. Problem je u civilizacijskoj zaostalosti. U tome da uvek promašite metu. Nije u vezi sa „Krušikom“ najveći problem otac tog ministra. Najveći problem je što je navodno vojno neutralna Srbija izvršilac zapadnih prljavih poslova,. A vi ste priču sveli na to ko je više novca uzeo od svega toga. Još gore je sa ekologijom. Balkan je jedno od najprljavijih mesta na planeti! Ko treba ovdašnje mališane da nauči kako se ponašati sa otpacima i kako se ponašati u prirodi? Vlast? Proevropska opozicija? NVO sektor? Ne. Tome treba da ih nauči, pre svega, porodica. Umesto da se okrenete, kao nekakvi građani, sebi, i ova situacija se koristi jedino za napade na političare.

  11. Visi standar vise automobila a da bi bio cist vazduh treba raditi mini elektrane
    Covece bas sa genije jelda

  12. ‘Greju se na ugalj’.
    I to kazu oni koji se greju na drzabnu telmoerektranu i ne isprljaju ruke. Misle da oni manje zagadjuju…
    Licemerno i bedno!

  13. Nisu nama polovnjaci iz uvoza nikakav problem,jer su u boljem stanju od raznoraznih krseva iz 80ih.
    Ovo je samo problem sa ugljem, prilikom loženja uglja oslobađa se ogromna količina dima ,sirovina koja nije namenjena pojedinačnoj upotrebi već za toplane.
    Kakav nam je sistem i standard u zemlji takav nam je i vazduh.

  14. Pa da. Zato je stepen zagađenja najveći u gradovima u Pakistanu, Indiji, Kini, Kirgistanu… Sve standard do standarda.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.