Agonija Poljoprivrednog kombinata Delišes iz Vladičinog Hana, koji je do sada imao nekoliko neuspešnih aukcijskih prodaja, trebalo bi da bude okončana do jeseni, potvrdio je za Danas predsednik hanske opštine Nenad Mitrović.

– Postoje zainteresovane kompanije iz Francuske i Izraela, čiji su predstavnici boravili u našoj opštini i na licu mesta se uverili u mogućnost preuzimanja kapitala nekada uspešnog proizvođača hrane i sokova – precizirao je Mitrović.

Na prodaju su dve celine – Fabrika za preradu voća i povrća i plantažni voćnjaci, čija je procenjena vrednost kapitala 1,3 miliona dinara, a u ponudi će se naći i Fabrika sokova u selu Lepenica gde su se nekada proizvodili voćni napici sa robnom markom „Hani“. Iz sistema Delišes do sada je privatizovana Fabrika koncentrata koja je postala vlasništvo Kompanije Nektar iz Bačke Palanke, a prodati su i objekti trgovine zajedno sa hotelom Turist. U Poljoprivrednom kombinatu Delišes do 2000. godine radilo je više od hiljadu radnika, a sada je ostalo samo tridesetak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari