Hlebdžije traže da se smanji broj pekara

Proizvođači peciva hoće da im država pomogne da se oslobode viška konkurencije

Ostavite komentar


  1. Poradite na proizvodnji pravog crnog hleba i da mu cena ne bude kao da je sa dodatkom marihuane.

  2. Palica bi da ograniči broj pekara kao što su taksisti ograničiti broj. A šta je sa slobodnim tržištem i slobodnom konkurencijom? Neka kvalitet pobedi a ne kao sada što nam svašta poturaju pod nazivom hleb.

    1. Taksisti nisu ništa ograničili, nego gradske vlasti. Čak je Vesić rekao da će smanjiti njihov broj za 2 000.

      1. to je učinjeno na zahtev taksi udruženja. na taj način su postali mali bogovi a zbog manjka taksija cene u beogradu su abnormalno veće od ostatka srbije. i da budemo iskreno taj monopol taksista je samo u bgd ja nisam čuo da ima još koja opština koja je donela takav zakon koji ide direktno protiv interesa građana.

  3. A kako bi bilo da pekari smanje unos aditiva i kakaoa pa kad kupujemo crni hleb ili i tegralni, ražani, znamo šta plaćamo

    1. Ne farbaju testo kakoom već sladom, to je najjeftinije. Covek bi da se smanji broj pekara a o povećanju kvaliteta ni slovca. Onda kaže da postojeće nemaju dovoljno radnika, ali zaboravi da kaže da prodavačica u pekari ne sme da pojede ništa kvalitetnije ni skuplje od kifle i da radi na crno za 200 evra.. Posebna je priča to što nam prodaju loše , naduvane i namirisane proizvode bez hranljive vrednosti, belo ili ofarbano brašno sa industrijskim margarinom. Ako slučajno dodaju neki kvalitetniji sastojak, cena tog proizvoda skoči kao da su stavili čarobni prah ili zlatnu prašinu. Nema ovde hleba od domaćeg zrna pšenice i to ne zbog stranaca već zbog domaćih lopova i hohštaplera.

  4. Jedino u Srbiji privatnici , prvo taksisti a sada pekari, razmisljaju da samo oni mogu da se bave nekim poslom a svi drugi su nelojalna konkurencija.Sta je sledece, frizera ima na svakom cosku, privatnih ordinacija, apoteka isto. Trazili ste trziste i privatni sektor evo vam ga. Uostalom kakve veze ima uvozni hleb sa malim pekarama, one uglavnom prodaju peciva i to obicnu kiflu po 50 dinara, djevrek takodje, a koliko ih realno to pecivo kosta? A radnike platite pa nece odlaziti od vas.

  5. I ja sam za to da se smanji broj izdatih dozvolama za pekare.
    moj predlog je da se hleb iz svih pekara testira na aditive i hemikalije, gde se nadju isti, taj gubi dozvolu.
    Eto smanjili smo u startu 95% pekara, problem resen.

  6. I pekari kao tasisti? Zavladalo monopolističko ludilo! Sada će i frizeri, pa mesari… Tja, izgleda da je sve sa mozgom odavno otišlo…

    1. Nema potrebe. To im donose iz skupštinskog restorana. Rade u četiri smene!

  7. Šta znači nelojalna konkurencija u pekarskoj branši?
    Niže cene? Kvalitetnije testo? Veci asortiman? Ilegalne pekare?

  8. kako on to misli da uradi. da strelja ove sadasnje i da svi buduci daju reket nekom pekarskom udruzenju a oni da peku hleb od peska i brasna

  9. U Francuskoj se problem konkurencije na tržištu rešava tako što se u samouslugama nudi jako mala količina hleba, te ste upućeni na pekare. Isto važi i za neke druge proizvode: duvan ne možete da kupite u samousluzi, nego u specijalizovanim radnjama Tabak, novine isključivo u novinarnicama i sl. Tako se podstiče rad malih specijalizovanih trgovina.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.