Hoće li "saga" o "velikom fići" iz Srbije dobiti srećan epilog

O nesrazmeri između evroazijskih tržišta, sa oko 200 miliona stanovnika, i srpskog od oko sedam miliona, te između cena "fijata 500L", koji i bez carine teško da može da bude jeftiniji od 15.000 evra, i "lade", koja košta oko 5.000 evra, najbolje svedoče cifre
Tragom informacije o nastavku pregovora o izvozu "fijata 500L" na evroazijska tržišta

Ostavite komentar


  1. Na zdravlje ako Kazahstan treba da posreduje izmedu Rusije i Srbije. Rusija ocigledno nema nameru da ovo odobri jer je neukusno i neprofesionalno koliko ova prica traje a politicari se setaju, trose pare i obecavaju pa ne ispunjavaju. 15.000 € za ovaj auto je previse i ako je jedno vreme u Srbiji mogao da se prodaje za 10.000 €, znaci da ima jos uvek marze za sve unutar ove maloprodajne cene. FIAT nije sam investirao tolike pare nego je i Srbija grdnim subvencijama omogucila ovaj posao. A sto nije ispunila obecanja za EEU bez carine, infrastrukturu i ko zna sta jos stoji u ugovoru, pokazuje i neozbiljnost drzave kad na veliko ulazi u nesto sto zna unapred da ne moze da ispuni. Toliko o nasim prijateljima Rusima!

  2. Ludost je bila pokrenuti ovu fabriku jos je ludje ocekivati da ce opstati.U Americi fico kosta oko 16 hiljada doilara. Mnogo para za nikakav kvalitet i komfor.Sta se sve moze kupiti za te pare? Ko se vadi na potrosnju najludji je.Cena nafte pada.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.