Hoće povraćaj PDV-a za jedan dan, a ne vraćaju ga po dva meseca

Ministar finansija Siniša Mali ne vidi zašto PU ne bi vraćala porez za 24 sata

Ostavite komentar


  1. Pre neki mesec, sreda 9.15, salter poreske uprave u zgradi Opstine Zvezdara.
    Klijent: „Da predam za oslobodjenje od poreza.“
    Sluzbenica: „Ne radimo danas.“
    Klijent: „Zasto?“
    Sluzbenica: „Pise.“
    Navodno ne rade sredom, valjda im tada najvise padne koncetracija pa da preseku do vikenda.
    O tome kako sam utvrdio da bez dana i sata dugovanja za celo poslovanje mog pravnog lica imam kamatu, jer postoji „sistemska“ kamata, koja postoji bez duga i kako sam istu otpisao treba poseban tekst.

  2. Za Nemačku bas i nije ispravan podatak. Vraćaju u toku meseca u kome je nastao slucaj. Mogu da ne vrate i duze recimo do kraja kvartala od nastanka slucaja.
    Ukoliko smatraju da ne treba da vrate nece vas obavestiti odmah nego prilikom godisnjeg obracuna sto moze da bude i 11 meseci.
    Sve ovo iz licnog iskustva.

  3. Reforme u Poreskoj upravi su neophodne, jer ocito da neko ne radi svoj posao kako zakon nalaze .

  4. Poreska jos odlicno radi kada se pogleda sa kakvim privrednicima saradjuje. Lazne fakture, lazni povracaji PDV-a, ne prikazivanje prometa, sistemsko falsifikovanje dokumentacije, bele i crne knjige…

  5. Pre konačnog uvođenja PRAVILNIKA O PDV EVIDENCIJAMA (01.07.2018) tadašnji Ministar finansija Vujović zdušno je tvrdio na sastanku sa Potpredsednicom Vlade Srbije da će se uvođenjem Pravilnika o PDV evidencijama drastično smanjiti vreme povrata PDVa.
    Pravilnik počeo sa primenom, Ministar otišao kao i njegovi najbliži saradnici
    a novi Ministar sada ponovo kao i prethodni obećava brži povrat PDV-a , naravno uz najavu velike reforme Poreske uprave ( kao da se ranije već svaki Ministar nije pokretao reformu)
    Jedina uspešna reforma je bila ona koju je sproveo IVAN SIMIČ kome uspešan rad na reformi nažalost mnogi iz vlasti nisu mogli da oproste pa su ga brzo uklonili.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.