HORES: Predlažemo 100.000 dodatnih vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji 1Foto: Pixabay/davidlee770924

Udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES) saopštilo je danas da je uputilo inicijativu Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije za još jednu podršku odobravanjem dodatnih 100.000 turističkih vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji.

„Pre nekoliko godina, kada je Vlada Srbije donela odluku o uvođenju turističkog vaučera, to je imalo pozitivan ekonomski efekat na razvoj hotelijerstva i turizma“, navodi se u pismu upućenom nadležnoj ministarki Tatjani Matić.

Dodaje se da su turistički vaučeri umnogome značili i pružaocima turističkih usluga, koji su, i na taj način, dolazili do sigurnih prihoda.

Ističe se da s obzirom na to da će ove godine građani Srbije moći da godišnje odmore provode i u Grčkoj, Egiptu, Turskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, može se očekivati pad broja noćenja u hotelima i banjskim i planinskim turističkim destinacijama pa HORES predlaže da se limit za subvencionisane vaučere sa sadašnjih 70.000 dinara mesečnih prihoda poveća na 90.000 dinara.

To povećanje limita bi, kako je ocenjeno, obezbedilo veću popunjenost, odnosno zainteresovanost građana, sa većom platežnom mogućnošću, da godišnje odmore provedu i u hotelima Srbije.

Povećanjem limita za pravo korišćenja turističkog vaučera za subvencionisani smeštaj, povećala bi se, naveo je HORES, zainteresovanost i za hotelski smeštaj, budući da su do sada najviše koristi imali pružaoci usluga u privatnom smeštaju.

Ove godine, Vlada Srbije je dodelila prvo 100.000 vaučera, pa dodatnih 20.000 vaučera, što je, 10. maja, podeljeno za manje od tri sata.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “HORES: Predlažemo 100.000 dodatnih vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji”

  1. Normalno da ce u turizmu vise potrositi novca oni koji imaju veca primanja iz radnog odnosa ili penzioneri.

  2. Nema smisla povećavati kvotu na 90 hiljada kad ni mi koji imamo ispod 30 hiljada nismo dobili vaučere.Jefino bih još dodao da oni koji se nisu vakcinisani nemogu da koriste vaučere.To iz razloga bezbednosti gostiju koji su se vakcinisali.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.