Hotel "Slavija luks" prodat Matijeviću 1Foto: Stanislav Milojković

Jedan od tri hotela iz kompleksa „Slavije“, Luks, prodat je juče za 6,5 miliona evra firmi Petra Matijevića, Mat Real Estate.

Novom vlasniku dat je rok od 15 dana da uplati izlicitirani iznos, ali on ipak neće moći da preuzme objekat sve dok sud ne utvrdi da li će se sačekati potvrda verodostojnosti osporavanog duga od oko dva miliona evra, na osnovu kojega je hoteli prodat.

Matijević, koga je u ovom poslu predstavljao sin Zoran, bio je jedini učesnik na licitaciji koju je zakazao javni izvršitelj Marko Vukićević, realizujući odluku arbitraže između firmi Slavija hoteli i Fil Šar, nastalu nakon spora iz zajedničkog posla organizovanja igara na sreću, o čemu je Danas u više navrata pisao. Naime, poslovodstvo Slavija hotela osporava da dug uopšte postoji, a arbitraža je bez ekonomskog veštačenja i dokumentacije prihvatila tvrdnju Katarine Šaranović, supruge ubijenog vlasnika Fil Šara, da je on uplaćivao novac za rad kockarnice. Poslovodstvo je zatražilo da se postupak prodaje odloži do odluke suda kome su podneli tužbu za poništaj arbitraže. Ukazali su i da ako se jedan od tri hotela proda, a sud kasnije utvrdi kako to nije trebalo činiti, neće biti načina da se šteta ispravi. Izvršitelj je ipak zakazao licitaciju.

– Predstavnici Slavija hotela su prisustvovali licitaciji, a ja sam i ranije ukazala da je neophodno sačekati odluku suda. Izvršitelj to nije prihvatio, ali je doneo zaključak prema kome naplaćeni iznos neće moći da se prosledi poveriocu, firmi Fil Šar, sve dok sud ne odluči o pravnim sredstvima koje smo uložili sudu na odluku izvršitelja o javnoj prodaji – izjavila je za Danas predsednica Skupštine Slavija hotela Maja Pejčić i dodala da bi bilo mnogo bolje da je taj kompleks prodat u privatizaciji kao celina nego što se na ovakav način rasparčava i to za dug koji firma osporava.

Prema zaključku koje je nakon licitacije izdao izvršitelj, Matijević je upoznat sa rešenjem o prodaji, ali i sa prigovorima Slavija hotela. Izjavio je „da je svestan pravnih posledica ovih akata i da pristaje na sve pravne rizike s tim u vezi“. Takođe, navodi se u zaključku, on se saglasio da i pored izvršene uplate, izvršitelj „zastane sa donošenjem zaključka o predaji, sve dok nadležni sud pravosnažno ne odluči o svim pravnim sredstvima (prigovorima) koje je izjavio izvršni dužnik“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.