Mali: Angažovanje građevinske industrije doprinosi rastu BDP-a

Ostavite komentar


  1. Kao što i angažovanje plagijatora doprinosi urušavanju visokog školstva i sistema vrednosti.

  2. Jasna je ideja da se preko gradjevinarstva pogura privredni rast, koji je pocetkom godine prilicno posustao. Ono sto je karakteristicno za ovu vlast je ne daje nikakve detalje o ulaganjima u infrastrukturu. koliko kraedita je uzeto od kineske banke, pod kojim uslovima, kao i kako ce se obezbediti izvori za njihovo vracanje. Krajem prosle godine je zakon o restituciji promenjen i nije isplacen deseti deo od 2 milijarde evra 9trebalo bi da su obezbedjene iz privatizacije) , obrazlozenje je bilo zbog opasnosti od narusavanja makroekonomske stabilnosti. Odmah nakon toga su poceli hvalospevi o znacajnom suficitu u budzetu. Ako se ovo iskrivljavanje stvarnosti nastavi (za to postoji i mnogo eksplicitnija rec) i sa ulaganjima u infrastrukturu, naredne, sve malobrojnije generacije, nas nece pamtiti ni po cemu dobrom…

  3. O čijoj građevinskoj industriji govoriš, Mališa? Srbija je odavno nema, sve ste uništili, rasprodali, poklonili, pokrali! Verovatno misliš na STRANE firme koje haraju Srbijom, jedan odron (Grdelica!) rade 3 puta, kasiraju pare i iznose iz Srbije a za njih rmba i crnči u najboljem slučaju, ako nisu doveli svoje ljude, srpska polurobovska radna snaga! I to je Mali(ša) za tebe naša građevinska industrija?

  4. DA LI MI IMAMO UOPSTE GRADJEVINSKU INDUSTRIJU,FIRME KAO „GPT RAD““TRUDBENIK“INZINJERE, KVALIFIKOVANU RADNU SNAGU I UOPSTE SKOLE ZA GRADJEVINSKE RADNIKE?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.