"I mi smo ojađeni od ove države": Malinari se pridružuju protestima poljoprivrednika, najavljuju dolazak na Andrićev venac 1Foto: Printscreen/Nova

Čuli smo u vestima da su ratari izašli na ulice nezdovoljni odnosom države prema poljoprivredi i neispunjenih dogovora sa nadležnima iz maja, a njihovim putem mogli bi da krenu i voćari iz Zapadne Srbije. Predstavnici 12 udruženja su tokom prošle noći imali sastanak na kome je trebalo da donesu odluke i o protestu.

Po svemu sudeći i oni će protestovati, ali ispred Predsedništva Srbije.

Ugledni domaćin i voćar Sloba Radivojević pojasnio je za TV Nova kakvi će biti potezi voćara i da li će se oni pridružiti protestu poljoprivrednika.

„Mi podržavamo poljoprivrednike! Ja sam uz Udruženja malinara ‘Golijski zdravi proizvodi’ iz Međurečja i želimo da se pridružimo njima, jer smo i mi ojađeni od ove države. Malinu koju smo prošle godine davali za 510 dinara, ove godine smo davali od 150 do 240 dinara. Moraćemo da se pridružimo protestima jer smo dovedeni do ruba propasti i najgore je što pola naroda nije naplatilo ni dinar od maline. Imamo saznanje da je Odbor za poljoprivredu 1. februara na sednici u Beogradu doneo odluku da se interveniše ako cena bude manja nego cena koštanja, a pošto je cena koštanja za kilogram maline 260 dinara, mi tražimo da intervenišu sa 100 dinara po kilogramu maline, kao što su prošle godine pomogli suncokretarima“, rekao je Rdivojević i dodao da će malinari prvo otići na Andrićev venac.

Malinar iz Međurečja je pozvao sva udruženja malinara iz Srbije da se skupe i krenu ka Beogradu, piše Nova.rs.

„Nećemo da blokiramo za sada ništa već hoćemo samo da izrazimo ogorčenje u Beogradu i da kažemo šta je po sredi. Ako neće da nam pomognu mi ćemo radikalizovati proteste pa ćemo videti. Svojoj deci sam rekao da beže odavde iz ove zemlje ako se ovako nastavi, a ja imam hektar pod malinom. Moraćemo da prodajemo mehanizaciju samo da prezimimo. Vidite šta oni rade, kod njih je sve dobro, sve je med i mleko, urade hiljadu poslova i nikad nisu pogrešili, ja sam radio, ali sam i grešio, ali oni su bezgrešni ljudi“, rekao je Radivojević i dodao da svi seljaci i poljoprivrednici imaju šansu 17. decembra da kazne ovu vlast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari