Indeks najlikvidnijih akcija na Beogradskoj berzi porastao pola procenta tokom prošle nedelje 1Foto: shutterstock/Phongphan

Indeks najlikvidnijih akcija Beleks15 na Beogradskoj berzi protekle nedelje ojačao je pola procenta i iznosio je 872,2 poena, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.

„Promet je bio izuzetno mali, nepunih 20 miliona dinara, nije ga povećalo čak ni trgovanje državnim obveznicama“, navedeno je u saopštenju.

Najviše se trgovalo akcijom Naftne industrije Srbije (NIS), a cena je u odnosu na prethodnu nedelju porasla 2,1 odsto, na 790 dinara uz trgovanje vredno 4,6 miliona dinara.

Ta akcija je investitorima od početka godine donela prinos od oko 38 odsto.

Prioritetne akcije Philip Morris-a nastavile su blago da osciliraju oko nivoa od 8.000 dinara, uz promet od 3,5 miliona dinara. Dan dividende na ovoj hartiji je 31. decembar, a očekivani dividendni prinos oko osam odsto.

Akcije Dunav osiguranja su nedelju završile na npromenjenom nivou od 981 dinar, uz promet od 1,6 miliona dinara.

Cena akcije Aerodroma „Nikola Tesla“ bila je 1.705 dinara, uz minimalnu promenu i minorno trgovanje. Taj aerodrom je tokom prvih deset meseci prevezao 6,7 miliona putnika, čime je premašen rekordni saobraćaj iz predpandemijskog perioda u 2019. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari