Infrastrukture železnice Srbije: Stanica u Zemunu nova ali poplava nije mogla biti sprečena 1Foto: Aleksandar Milošević/Danas

Usled jučerašnjeg kišnog nevremena, i u pothodniku u železničkoj stanici Zemun sinoć se zadržala velika količina vode. Zbog toga putnici nisu mogli da ga koriste, saopštili su za Danas nadležni u preduzeću “Infrastrukture železnice Srbije” odgovarajući na naše pitanje da li je velika poplava na toj stanici mogla da bude sprečena.

-Količina kišnih padavina i vode su bili toliki da poplava u staničnom pothodniku nije mogla da bude sprečena, iako je reč o novom železničkom objektu.  Pumpe za odvod vode su radile, ali nisu mogle da tom brzinom ispumpaju velike količne kiše koje su se u pothodniku nakupile – navode nadležni u tom preduzeću.

Oni dodaju da su radnici „Infrastrukture železnice Srbije“ odmah preduzeli sve što je bilo potrebno da i pored velikog kišnog nevremena stanica sinoć redovno i bezbedno funkcioniše.

-Uz pomoć železničara, putnicima je omogućeno da se bezbedno kreću staničnim prostorom i dođu do perona na kojima su se nalazili njihovi vozovi. Organizacija saobraćaja vozova u stanici takođe je bila prilagođena novonastalim uslovima.I pored ovakvih padavina, stanični objekat i železnički saobraćaj su sinoć funkcionisali bez prekida. Pumpe su ispumpavale vodu iz pothodnika tokom čitave noći i jutra, a zatim su dežurne ekipe očistile ovaj stanični prostor i omogućile njegovo redovno korišćenje – navode u “Infrastrukturama železnice Srbije” i dodaju da se pothodnik u železničkoj stanici Zemun sada nesmetano koristi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari