Istraživanje: Oko 11 odsto građana Srbije zabrinuto za svoje radno mesto 1Foto: Promo

Skoro 90 odsto građana Srbije zabrinuto je u vezi sa epidemijom, dok 73 odsto njih, mere koje Vlada Republike Srbije donosi s ciljem sprečavanja daljeg širenja korona virusa smatra primerenim situaciji.

Regionalna agencija za istraživanje tržišta Valicon, krajem prethodne nedelje sprovela je istraživanje o tome kako i na koji način građani Srbije doživljavaju trenutnu situaciju izazvanu korona virusom.

Čak 86 odsto ispitanika izjavilo je da u najvećoj meri brine za članove svoje porodice dok se na drugom mestu nalazi briga za lično zdravlje, sa čime se saglasilo 46 odsto ispitanika.

Interesantno je da je svega 3 od 10 ispitanika, čak i pre zvaničnog predstavljanja paketa mera za pomoć ekonomiji i privredi od strane Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica zarazne bolesti COVID-19 po privredu, pokazalo zabrinutosti za ekonomske posledice širenja epidemije korona virusa, a 55 odsto ispitanika smatra da su ekonomske mere koje su Vlada i Narodna banka objavila pre jučerašnjeg dana adekvatne.

Što se zabrinutosti za radno mesto tiče, procenti su najniži i iznose 11 odsto u Srbiji, 12 odsto u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, a u Sloveniji 10 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari