Izveštaj o održivom poslovanju OTP-a 1Foto: Promo/OTP banka

OTP banka predstavila je danas Izveštaj o održivom poslovanju za 2022. godinu, koji objedinjuje rezultate ostvarene u oblasti korporativne odgovornosti i uticaja na društvo i prirodno okruženje.

Oni ističu da aktivnosti realizovane u 2022. direktno doprinose ostvarenju devet Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija.

„Veliki broj projekata i pokrenutih inicijativa prepoznate su i nagrađene od strane stručne i šire zajednice, uključujući i od Srpske asocijacije menadžera za Društveno odgovornu kompaniju godine“, naveli su u saopštenju.

Kako dodaju, banka je između ostalog postavila i solarnu elektranu povezanu na sistem EPS-a, u svim ekspoziturama rasveta se gasi istovremeno, a banka ima i zaključen ugovor o potpunom snabdevanju električnom energijom iz obnovljivih
izvora (100 odsto ZelEPS).

Jedna od najznačajnijih inicijativa OTP banke u 2022. godini je, kako su dodali, i projekat „Generator ZERØ“ namenjen mikro, malim, srednjim preduzećima, startap kompanijama i neformalnim timovima, kao i organizacijama civilnog društva koje žele da svojim inovativnim idejama doprinesu smanjenju karbonskog otiska.

„OTP je prva i jedina banka u Srbiji koja se 2022. godine, po drugi put, priključila globalnoj inicijativi Priceless Planet Coalition kompanije Mastercard s ciljem da se u narednim godinama posadi 100 miliona stabala širom sveta. U 2023. godini banka je nastavila sa razvojem novih inicijativa i pokrenula u partnerstvu sa ekološkim Udruženjem „Supernatural“ OTP VILLAGE, urbani pčelinjak i rasadnik sa 12 vrsta medonosnog bilja kojima OTP banka pruža podršku ekološkom aktivizmu i daje svoj doprinos uvećanju biodiverziteta u želji da ukaže na ključnu ulogu pčela za očuvanje našeg celokupnog ekosistema“, saopštili su iz ove banke.

„OTP banka je u 2022. godini realizovala treće izdanje projekta Generator dobrih dela kojim doprinosi osnaživanju malih domaćih brendova i inkluzije u našem društvu, organizovanjem sajmova i pružanjem medijske promocije“, dodaju u OTP-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari