Jasnić smenjen na sednici koju je sam zakazao a nije došao 1

Iako predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, Siniša Jasnić, nije došao na sednicu Skupštine koju je i sam zakazao, 11 od ukupno 14 predstavnika članica tog tela donelo je odluku o njegovoj kao i o smeni članova Nadzornog odbora.

Skupština USSS-a, koju je zakazao Jasnić, trebalo je da se održi pre desetak dana, ali je 13 delegata (od ukupno 14) potpisalo da ne prihvata redovnu, već traži vanrednu sednicu. Oni su najavili glasanje za smenu Jasnića jer je neovlašćeno u ime USSS-a a za organizaciju Evropskih univerzitetskih igara u Beogradu 2020, u septembru prošle godine registrovao preduzeće i sebe imenovao za jedinog zastupnika.

Uz to, ne postoji odluka o osnivanju tog preduzeća a Jasnić je propustio i da članove Skupštine obavesti da je firma osnovana i da je Ministarstvo omladine i sporta odmah uplatilo 143 miliona dinara, o čemu mediji ovih dana uveliko izveštavaju. Zbog toga su se delegati na sednici ogradili od osnivanja tog preduzeća i doneli odluku da se obrate nadležnim ministarstvima kako bi pronašli način da se taj problem reši.

Podsetimo, Jasnić je odbio zahtev za vanrednu skupštinu a redovnu odložio za za danas. Međutim, kada su predstavnici članica USSS-a najavili da će doći na tu sednicu, on je i nju odložio jer je iznenada morao na službeni put u Sloveniju. Kako je objasnio, u LJubljani će od 29. do 31. marta “imati sastanke sa predstavnicima Evropske univerzitetske sportske asocijacije, a tema tih sastanaka su neistiniti navodi izneti u javnosti u vezi sa organizacijom 5. Evropskih univerzitetskih igara 2020” dok će “o terminu sednice Skupštine USSS delegati i javnost biti naknadno i na vreme obavešteni.

Prema obrazloženju koje je na Skupštini dao profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Vladimir Vuletić, razlozi koje je Jasnić naveo ne predstavljaju pravni osnov za odlaganje regularno zakazane sednice Skupštine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari