Jedno drumom, drugo šumom: IKT sektor po prvi put ima veći doprinos BDP-u od poljoprivrede

Ostavite komentar


  1. Sa rastom IKT sektora država nema nikakve veze.
    Taj rast je počeo odmah iza 2000. godine. I tada bez uticaja države, ali na krilima svetskog rasta IKT. Svetski trendovi IKT od tada su u stalnom usponu, i to nikakve veze nema sa našom državom.
    Naprotiv, država je pre nekoliko godina svojim glupim subvencijama stranim IKT firmama nanela štetu domaćim firmama.

  2. Da skratim pricu,…oko 3000 zaposlenih u fabrici Fiat, Kragujevac, su izvozili gotovo milijardu i po, pre 10 godina.
    Za ocekivati je da ce jos manje zaposlenih, koji ce da prave Pandu izvoziti, bar kao poljoprivreda Srbije.
    Industrija i samo industrija…

  3. Ovi skolovani i pametni idu napred. Tu se Drzava ne pita mnogo i blago njima. Poljoprivreda tu je SVASTA nesto.Mnogi uzimaju pare za nerad eto imaju zemlju u koriste subvencije, a ovi sto rade idu u gubitak, Drzava ne radi svoj posao dobro. Svi PLACAMO ceh kao i u drzavnim firmama gde Drzava nesto upravlja sa politicarima.

  4. Naši potencijali u poljoprivredi su takvi da bi trebalo da daju višetsruko bolje rezultate od IKT.
    Ali država mora da odustane od uništavanja domaće poljoprivrede i privrede. Na žalost, ova vlast ne zna drugačije. Ona je opčinjena samo sopstvenim interesima, Srbija je ne zanima.

  5. Српска власт је уништила пољопривреду и сточарство. Сада је лако полемисати о некој непостојећој ИТ привреди, која ради иза брда.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.