Ministarka o protestu poljoprivrednika: Ispunjeno svih 13 tačaka iz sporazuma, ne pristaju na pregovore 1Foto: Printscreen/RTS

Povodom štrajka poljoprivrednika koji je ušao u treći dan, ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković kaže da je ispunjeno svih 13 tačaka iz sporazuma koji je u maju dogovoren, a da su sada dostavljeni potpuno novi zahtevi.

Vrata i ministarstva, i Vlade, i Predsedništva su za njih širom otvorena, ali poljoprivrednici neće da razgovaraju, ističe ministarka.

Ministarka Jelena Tanasković kaže da je prethodnih dana pozivala predstavnike udruženja poljoprivrednika na razgovore, kao da ih je na pregovore pozvala i premijerka Srbije Ana Brnabić, ali da nisu pristali na ponudu.

Tanasković navodi da su protesti politički obojeni i da poljoprivrednici neće da razgovaraju, piše RTS.

„U poslednjem dopisu oni su to napisali“, rekla je ministarka.

Ističe da je od 13 tačaka dogovora iz maja svih 13 ispunjeno, a da je u nedelju dobila nove zahteve.

„Mi na sastancima nismo imali ovo što je danas u javnosti“, kaže ministarka.

Sve o protestu poljoprivrednika možete čitati OVDE

Navodi i da će subvencije za 2024. godinu iznositi 100 milijardi dinara koje će se rasporediti na 34 mere za poljoprivrednike. Pozvala je sva udruženja poljoprivrednika da iznesu predloge o raspodeli novca, jer je taj novac namenjen upravo njima.

Udruženja poljoprivrednika protestovala su u ponedeljak i utorak, zbog, kako kažu, lošeg položaja u kojem se nalaze. Nastavljaju protest blokadom pojedinih saobraćajnica u različitim delovima zemlje.

Traže takozvani plavi dizel bez akcize, povećanje subvencija po hektaru na 300 evra, kao i uređenje tržišta – Zakonom o robnoj berzi.

Sve zahteve poljoprivrednika možete videti OVDE

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari