Nije vam leglo 100 evra: Kako proveriti uplatu 1Foto: Pixabay

Još sutra traje isplata 100 evra mladima koji su se do kraja maja prijavili za ovu pomoć države, ali mnogi se pitaju kako proveriti da li vam je novac uplaćen, ili koji je status prijave.

Oni kojima novac ne legne,  mogu da se obrate Upravi za trezor, tačnije da informacije zatraže na sajtu Uprave, na istom mestu gde su se za pomoć prijavili.

Na naslovnoj strani sajta Uprave za trezor je aplikacija “Da klikneš od sreće”, koja kada se otvori vodi do podnošenja prijave, provere statusa prijave, ali i do opcije “Prijava problema”.

Ono što je potrebno uraditi je uneti ime i prezime, kao i JMBG, broj lične karte koji je unet prilikom podnošenja prijave, imejl adresa i broj telefona.

Za pomoć države od 100 evra mogli su da se prijave svi stariji od 16 i mlađi od 30 godina. Nakon prvog kruga prijave u januaru, tokom maja Ministarstvo finansija je mlade pozvalo da se za drugi krug isplate prijave i oni koji su u međuvremenu stekli pravo na to.

U Ministarstvu finansija za Danas kažu da se isplata jednokratne novčane pomoći mladima u iznosu od 100 evra, u dinarskoj protivvrednosti, završava sutra, 3. juna i da će novac u prva tri dana juna ukupno dobiti 1.105.196 mladih.

Ukupno će novac dobiti 1.105.196 ljudi, a prvog dana isplaćeno je po 100 evra za 400.000 mladih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari