Karijerni centar za osobe sa invaliditetom: Podrška marginalizovanim grupama da lakše dođu do posla 1Foto: Unsplash

Forum mladih sa invaliditetom uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), otvorio je Karijerni centar za osobe sa invaliditetom u Beogradu, sa ciljem pružanja podrške osobama sa invaliditetom u procesu traženja posla i uključivanja u radno okruženje. Kako je saopšteno, u karijernom centru, savetnice će pružati uslugu karijernog savetovanja, organizovati grupne radionice ličnog razvoja, a biće dostupne i obuke za tržište rada.

„Glavna prednost ovih usluga je mogućnost individualnog praćenja u skladu sa planom zapošljavanja i planiranim merama podrške. Pruža se podrška u identifikaciji individualnih potreba za prilagođavanjem radnog mesta i zadataka, kao i za registraciju na portalu za zapošljavanje osoba sa invaliditetom www.zaposljavanje.fmi.rs“, rekla je Jovana Krivokuća – Milovanović, izvršna direktorka Foruma mladih sa invaliditetom.

“U Srbiji kao i širom sveta, USAID uvek nastoji da nađe načina da podrži inkluziju osoba sa invaliditetom i drugih marginalizovanih grupa, tako da je ovaj karijerni centar upravo prilika za to. Naglasio bih da nam cilj nije samo da osobe sa invaliditetom nađu posao već i da razviju svoje veštine. Ono što je ovde inovativno jeste taj napor da se privatni sector uključi u priču jer postoji mnogo talentovanih ljudi čiji potencijal nije iskorišćen”, izjavio je Kristofer Vajt, vršilac dužnosti direktora Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj pri misiji USAID-a.

Pored Beograda, centri su otvoreni i u Novom Sadu, Nišu, Subotici, Valjevu i Zrenjaninu, gde trenutno u toku i promotivna kampanja u cilju informisanja svih osoba sa invaliditetom koje su u potrazi za poslom, kako da se jave i zakažu razgovor u lokalnom Karijernom centru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari