Kartica pogodnosti za zaposlene i volontere u pandemiji kovid-19 1Foto: U. Miletić/Danas

Vlada Srbije usvojila je danas zaključak o uspostavljanju privremenog projekta – Kartica pogodnosti „Za naše heroje“ za zaposlene, radno angažovane i volontere u kovid-19 sistemu, kojima su omogućene odgovarajuće olakšice zbog otežanih uslova života i rada tokom pandemije.

Uvođenjem te kartice biće moguće ostvariti pogodnosti prilikom plaćanja roba i usluga kod privrednih društava, pravnih lica, preduzetnika, ustanova i partnerskih kompanija sa kojima će biti potpisan protokol o saradnji, saopšteno je iz Vlade.

Pored toga, nosioci kartice imaće i prednost pri ostvarivanju prava i dobijanju usluga u državnim institucijama, javnim preduzećima, lokalnim samoupravama i ustanovama socijalne zaštite.

Kartica će biti personalizovana i moći će da se koriste na celoj teritoriji Srbije, bez obzira na mesto prebivališta korisnika.

Program podrške „Za naše heroje“ realizuje se u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj.

Mere i aktivnosti vezane za karticu pogodnosti biće privremenog karaktera, odnosno oročene su trajanjem pandemije bolesti kovid-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Vlada Srbije pozvala je sve zainteresovane da se kao partneri uključe u program „Za naše heroje“ kako bi se zdravstvenim radnicima i svima koji su angažovani u kovid-19 sistemu iskazalo poštovanje i zahvalnost za njihovu svakodnevnu posvećenost očuvanju zdravlja i života građana.

Komisija Vlade Srbije o novim lokacijama za stanove pripadnika službi bezbednosti

Komisija Vlade Srbije za koordinaciju izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti, razmatrala je danas buduće lokacije za izgradnju tih stanova koje bi bile obuhvaćene drugom fazom projekta.

Vlada je saopštila da je tom prvom sednicom u novom sazivu predsedavala premijerka Ana Brnabić.

Navodi se da su članovi komisije i Operativne grupe obavestili premijerku o sprovođenju prve faze projekta u Vranju, Nišu, Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Kraljevu i Sremskoj Mitrovici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari