Kina zabranjuje kriptovalute 1

Kineska centralna banka objavila je danas da su sve transakcije vezane za kriptovalute nelegalne u ovoj zemlji i da moraju biti zabranjene zbog nacionalne bezbednosti i “sigurnosti imovine ljudi”. Takođe je zabranjeno i inostranim berzama da pružaju usluge kineskim korisnicima.

U zajedničkom saopštenju 10 kineskih vladinih agencija se obavezalo da će zadržati visok pritisak na zaustavljanje trgovinom kriptovalutama.

Posebno, Centralna banka Kine je naredila Internet, finansijskim i platnim kompanijama da onemoguće trgovinu kriptovalutama na njihovim platformama.

Kako su sauopštili rast u korišćenju kriptovaluta je poremetio “ekonomski i finansijski red” i povećao “pranje novca, ilegalno sakupljanje novca, prevare, piramidalne šeme i druge ilegalne i kriminalne aktivnosti”.

Vrednost bitkoina pala je ubrzo za više od pet odsto, ali je u vreme objavljivanja ovog teksta bio oko četiri odsto ispod jučerašnje vrednosti. Etereum, najveća od alternativnih kriptovaluta izgubila je 7,6 odsto vrednosti.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Kina zabranjuje kriptovalute”

  1. Svaka im čast. Prozreli su bedan i kriminalni pokušaj SAD da padajući dolar spasu lažnom valutom. Treba zabraniti promociju kriptovalute u medijima Srbije!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.