Kiša osujetila penzionere u redu za kartice na Trgu republike: Kako je prošao početak nove akcije PIO fonda 1Foto: Lj. Bukvić/Danas

Prijava za penzionerske kartice na Trgu republike, zakazana za 12 do 14 časova potrajala je samo do 13.20 zbog kiše.

Na pet štandova na Trgu zaposleni u PIO fondu pomagali su najstarijim građanima da se prijave za penzionerske kartice, jer je to jedino moguće učiniti onlajn.

Posle 13 časova, oko dva improvizovana štanda sa natpisima PIO fonda penzioneri su se gurali sa ličnim kartama, pokušavajući svi da stignu na red.

“Molim vas, svi koji nisu sada mogu da dođu u Nemanjinu ili neku drugu filijalu PIO fonda”, poručila je jedna od zaposlenih u Fondu.

Deo njih pakovao je kutije sa obaveštenjima i vodičima, dok su pojedini delili hemijske olovke.

“Kako gotovo?”, pitao je jedan stariji gospodin, “zar niste rekli do dva sata?”.

“Moramo da završimo ranije zbog kiše”.

Uz psovku na račun Vučića otišao je, odmahujući rukom.

Iako su kutije bile spremne za pokret, a kompjuteri spakovani, jedna od radnica je nastavila da upisuje brojeve i prijavljuje penzionere na mobilnom telefonu.

Neki su čuli, pa došli jer „ne znaju sa internetom ništa“, drugi su slučajno nabasali.

“Da se prijavim kad ne košta, pa šta bude”, kaže stariji gospodin sa štapom.

Još ne znaju kako će im kartice konkretno biti od pomoći. To još ne zna i država, jer je danas kako za penzionere, tako i za kompanije koje žele da ponude popuste i druge pogodnosti počela prijava.

Današnja akcija na Trgu je bila promotivna, vodiči su penzionerima poslati na kućne adrese, a svi koji žele mogu da se prijave onlajn na sajtu pio.rs ili u nekoj od filijala Fonda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari