Objavljeno uputstvo za prijavu za penzionerske kartice: Na kom linku se možete prijaviti? 1Foto: Miistarstvo finansija

U ponoć je počela prijava za penzionerske kartice, sa kojima će naši stariji građani moći da dobiju popuste u prodavnicama.

Od podataka je potrebno upisati JMBG, broj telefona ili mejl adresu.

Link za podnošenje prijave za penzionerske kartice zpk.trezor.gov.rs

Zahtev za izdavanje Penzionerske kartice penzioneri mogu podneti elektronski na sajtu Fonda PIO ili u filijali tog Fonda gde će zaposleni u Fondu pomoći penzionerima i za njih popuniti elektronski zahtev.

Za prijavu je potrebna samo lična karta, a čitava procedura traje do dva minuta.

Kartice će se izdavati sukcesivno, kako budu izrađivane, kako bi do 1. oktobra svi korisnici penzija koji se prijave imali svoje penzionerske kartice.

Kartice će se preuzimati na šalterima Fonda PIO kojih ima 170 širom Srbije. PIO Fond će obavestiti penzionere telefonom ili mejlom, u zavisnosti za šta se korisnik bude odlučio prilikom prijave, kada njihove penzionerske kartice budu u filijali spremne za preuzimanje.

Takođe, Fond PIO organizuje u sredu 15. marta od 12 do 14 časova na Trgu Republike u Beogradu pet pultova na kojima će zaposleni Fonda penzionerima raditi onlajn prijave i davati informacije o načinu korišćenja kartice i pogodnostima koje će one penzionerima pružati.

Istovremeno, otvoren je i poziv za društveno odgovorne kompanije da se uključe u akciju. Privredni subjekti treba da popune kontakt formu sa osnovnim podacima, koju će od sutra moći da pronađu na sajtu Fonda PIO, a sve kako bi blagovremeno bili pripremljeni sporazumi o saradnji.

Penzionerske kartice moći će da se koriste od 1. oktobra, a svako ko se prijavi za karticu imaće popuste u raznim trgovinskim lancima i prodavnicama, restoranima, salonima, muzejima, pozorištima…

Penzionerske kartice nove generacije će osim dokazivanja statusa penzionera, što je omogućavala i prethodna kartica, biti korišćene, kako navode na sajtu Fonda, za nove pogodnosti i značajno će uticati na poboljšanje materijalnog statusa penzionera i korisnika ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja.

Ministar finansija Siniša Mali podsetio je da prijava počinje u sredu i pozvao penzionere da se prijave za karticu, ali i društveno odgovorne kompanije da se uključe u akciju.

“Svako ko se prijavi za karticu imaće popuste u prodavnicama, u salonima, i tako će ne samo štedeti, već će im ostati i više novca za unučiće i decu“, rekao je Mali.

U ovaj projekat Fonda uključuje se, kako navode, šira društvena zajednica, pre svega Vlada, lokalne samouprave, društveno odgovorni privredni subjekti i preduzetnici koji će obezbediti posebne popuste penzionerima koji pri plaćanju roba i usluga prilože Penzionersku karticu, kao i javna preduzeća, privredna društva i institucije koje će da obezbede mogućnost ostvarivanja benefita po osnovu bodova.

Bodove će obračunavati Fond po svakoj realizovanoj potrošnji za koju je dobijen fiskalni račun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari