Kladovo: Uskoro konkurs za ugradnju solarnih panela za proizvodnju električne energije za domaćinstva 1Opštinsko veće Kladovo/Foto: Opština Kladovo

Uskoro će biti raspisan javni konkurs za domaćinstva u kladovskoj opštini za učešće u sprovođenju mera energetske sanacije kroz ugradnju solarnih panela i unapređenje termotehničkog sistema. Ovo je jedna od odluka koju su na zasedanju Opštinskog veća Kladovo doneli većnici.

Kladovo je među opštinama koje sprovode mere energetske sanacije subvencionišući nekoliko utvrđenih mera energetske efikasnosti.

Nakon Javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava krajnjim korisnicima za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode na teritoriji opštine Kladovo za 2022. godinu koji je završen pre par dana, Opštinsko veće je donelo odluku o raspisivanju novog javnog konkursa.

Reč je o konkursu za učešće domaćinstava u sprovođenju mere energetske sanacije ugradnjom solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote na teritoriji opštine Kladovo.

Konkurs će uskoro biti raspisan, kažu nadležni.

Na sednici Opštinskog veća usvojen je i predlog Programa za rad Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na području lokalne samouprave.

Radi se o izradi projekta sistema video nadzora za automatsku detekciju saobraćajnih prekršaja i nabavku i ugradnju barikadnih stubića u zoni škole u Kladovu.

Većnici su takođe utvrdili izmene i dopune predloga odluke o pristupanju izradi Plana razvoja Kladova za period od 2022-2029. godine, strateškog dokumenta na osnovu koga će se raditi srednjoročni planovi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari